Het organisatiecanvas

Structuurkeuzes zijn bepalend voor de werkbaarheid van je organisatie, maar er is méér nodig dan dat. Workitects benadert het innovatief organisatieontwerp breder aan de hand van het organisatiecanvas.

Het organisatiecanvas levert een coherente aanpak waarbij we alle bouwstenen benoemen waarlangs een organisatie opgebouwd wordt. Elke onderdeel brengen we onder in de culturele of de structurele dimensie. Bouwstenen zijn ook onderling verbonden, of werken op elkaar in, zoals: visie, structuur, leiderschap, teams en systemen.

Organisatiecanvas

Versterk je advies met onze tools

Onze tools werden ontwikkeld, zodat je onderbouwde datagedreven keuzes kan maken tijdens je begeleidingen. Wat je ziet gebeuren vanuit je ervaring, wordt weerspiegeld en ondersteund door deze deze tools. Zo kan je je klant beter overtuigen en zet je samen opnieuw gemakkelijker stappen richting een future proof organisatie.

Werkinstrumenten Workitects

Werkmeter toont de impact van de organisatiestructuur.

Ben je bezig of ga je starten met een herontwerp? Werkmeter is een werknemersbevraging die de link legt tussen organisatiestructuur en werkbeleving. Gebruik deze tool om bij elke verandering de invloed van de structurele aanpassingen in de gaten te houden. Zo kan jij doelgerichte interventies houden, ondersteund door de resultaten van Werkmeter.

 Volg de toolopleiding en ga aan de slag!

Anders leren organiseren met Werkblokken

Hoe werk je best samen in een organisatie? Is dat in teams of blijft iedereen toch beter in zijn eigen laan? Stroomsgewijs of functioneel? Met dit simulatiespel ontdekt de klant de verschillende organisatiemodellen op een laagdrempelige manier. Zo kan jij hen overtuigen om op een andere manier naar organisatieontwerp te kijken.
 

 Volg de toolopleiding en ga aan de slag!

Teamworks evalueert en verbetert de teamontwikkeling.

Zitten enkele teams met de handen in het haar? Teamworks, een korte bevraging over samenwerken in een team, kan hen helpen om een diagnose te maken. Wat loopt wél goed? Wat kan er beter? Tijdens een groepsessie begeleid je het gesprek en vertrekt het team met enkele werkpunten. Enkele maanden later herhaal je dit proces en monitor je zo hun vooruitgang.

 Volg de toolopleiding en ga aan de slag!

Evolueer naar gedeeld leiderschap met 4 interventietools

Er zijn 4 uitdagingen voor organisaties om over te gaan naar gedeeld leiderschap. Voor elk van deze 4 fases hebben we een hulpmiddel klaar: Begeleid de leidinggevende met LeadershipMirror. Ontwikkel een gemeenschappelijke visie op leiderschap met LeadershipGround. Breng je gedeeld leiderschap in kaart met TeamLeads. Begeleid een identiteitsontwikkelingstraject met LeadershipGrowth

 Volg de toolopleiding en ga aan de slag!

Leer nieuwe inzichten tijdens onze opleidingen

Onze kennis delen? Dat doen wij via onze opleidingen. Tweejaarlijks organiseren we een reeks open opleidingen
over verschillende onderwerpen: organisatieontwerp, werkbaar werk, leiderschap, teamontwikkeling,.. 

Ontvang je graag kennis in je mailbox?

Wij houden je graag op de hoogte over onze nieuwste inzichten, opleidingen, tools, events, onderzoek en meer.

Laat je gegevens achter en wij doen de rest. En geen zorgen, spammen doen we niet. Je ontvangt maximum 2x per maand een mailtje van ons. 

Vertel ons wie je bent

Magazine

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?

Interview

Aan het woord: Soetkin en Caroline

Caroline en Soetkin namen in 2020 deel aan de verkenningsronde voor woonzorgcentra. Zij vertellen over hun ervaringen en de impact van de gratis opleiding. 

Bruggen bouwen op afstand

Blijf je medewerkers betrekken in het veranderproces

Vanwege corona is het moeilijker om medewerkers te betrekken bij het verandertraject. Wij geven 3 manieren om toch bruggen te bouwen tussen het ontwerpteam en alle medewerkers. 

Werkbaar werk

Van een goed ontworpen job naar werkbaar werk

Om meer werkbaar werk te creëren moet je focussen op je jobinhoud en je organisatiestructuur. Laten we beginnen met jobinhoud: hoe ziet een goede job eruit en hoe kunnen we een job verbeteren?

Doorlooptijd

Het geheim achter een korte doorlooptijd

In maakbedrijven worden vaak de juiste oorzaken van doorlooptijdproblemen over het hoofd gezien. Om problemen in de doorlooptijd op het spoor te komen is het in kaart brengen van de organisatiestructuur cruciaal.

Het veranderproces is van iedereen

Het veranderproces is van iedereen

Verandertrajecten worden vaak bedacht door het management, waarvoor ze soms jaren de tijd nemen en waarbij ze - bij wijze van spreken - na een korte introductie met prachtige powerpoints verwachten dat medewerkers deze onmiddellijk uitvoeren. Kan dit anders?

Werkstress

Tips om de werkstress in woonzorgcentra te verminderen

Om het risico op een burn-out te verminderen moeten de woonzorgcentra hun werk anders organiseren. Wie hiermee wil starten, kan alvast aan de slag met de inzichten uit ons werkbaarheidsonderzoek bij 20 woonzorgcentra. 

Wiser

Boekentip: Wiser

Kan een groep een betere beslissing nemen dan elk groepsindividu apart? Hiernaar kijken de auteurs Sunstein en Hastie met hun kritisch oog in het boek ‘Wiser’. Een boeiend thema en ongelooflijk relevant voor organisaties die zich anders organiseren. We delen enkele inzichten uit het boek.