Hoe kunnen wij jou helpen?

Onderzoek

Zit je met een specifieke onderzoeksvraag? Wil je op basis van data en onderzoek weten wat de volgende stappen zijn richting meer werkbaar werk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen jou graag bij het onderzoek en het verzamelen van alle nodige data om een onderbouwd actieplan op te stellen.

 Zo gaan we te werk binnen onderzoeksprojecten

Lerend netwerk

In een lerend netwerk nemen een viertal organisaties deel, die samen hun arbeidsorganisatie willen doorlichten en vernieuwen. We starten met een tweedaagse opleiding en komen nadien elke 3-4 maanden samen in een collectieve sessie. Tijdens zo’n sessie bespreken we de voortgang van de individuele verandertrajecten, geven we nieuwe inzichten mee en delen de deelnemers hun ervaringen met elkaar.

 Contacteer ons om de mogelijkheden van een lerend netwerk te bespreken

Inspiratie

Overtuigd van de meerwaarde van innovatieve arbeidsorganisatie? Maar heb je hulp nodig om de organisaties uit jouw sector te overtuigen? Geen zorgen. Sensibiliseren en motiveren: dat kunnen we. We gebruiken hier ook graag Werkblokken voor, zodat de deelnemers meteen het verschil kunnen voelen.

 Inspiratiesessie over innovatieve arbeidsorganisatie aanvragen

Opleidingen

Zit je in je sector met een specifieke uitdaging rond één van deze thema's: structuurontwerp, werkbaar werk, leiderschap, teamontwikkeling? Kom dan zeker eens aankloppen voor een opleiding op maat. Wij zorgen ervoor dat je de juiste tools en methodieken krijgt om jullie uitdaging aan te pakken.

 Vraag je offerte aan

Workitects, jouw onderzoekspartner

Magazine

x

een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?