Hoe kunnen wij jou helpen?

Onderzoek

Zit je met een specifieke onderzoeksvraag? Wil je op basis van data en onderzoek weten wat de volgende stappen zijn richting meer werkbaar werk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen jou graag bij het onderzoek en het verzamelen van alle nodige data om een onderbouwd actieplan op te stellen.

 Zo gaan we te werk binnen onderzoeksprojecten

Lerend netwerk

In een lerend netwerk nemen een viertal organisaties deel, die samen hun arbeidsorganisatie willen doorlichten en vernieuwen. We starten met een tweedaagse opleiding en komen nadien elke 3-4 maanden samen in een collectieve sessie. Tijdens zo’n sessie bespreken we de voortgang van de individuele verandertrajecten, geven we nieuwe inzichten mee en delen de deelnemers hun ervaringen met elkaar.

 Contacteer ons om de mogelijkheden van een lerend netwerk te bespreken

Inspiratie

Overtuigd van de meerwaarde van innovatieve arbeidsorganisatie? Maar heb je hulp nodig om de organisaties uit jouw sector te overtuigen? Geen zorgen. Sensibiliseren en motiveren: dat kunnen we. We gebruiken hier ook graag Werkblokken voor, zodat de deelnemers meteen het verschil kunnen voelen.

 Inspiratiesessie over innovatieve arbeidsorganisatie aanvragen

Opleidingen

Zit je in je sector met een specifieke uitdaging rond één van deze thema's: structuurontwerp, werkbaar werk, leiderschap, teamontwikkeling? Kom dan zeker eens aankloppen voor een opleiding op maat. Wij zorgen ervoor dat je de juiste tools en methodieken krijgt om jullie uitdaging aan te pakken.

 Vraag je offerte aan

Workitects, jouw onderzoekspartner

Magazine

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?

Interview

Aan het woord: Soetkin en Caroline

Caroline en Soetkin namen in 2020 deel aan de verkenningsronde voor woonzorgcentra. Zij vertellen over hun ervaringen en de impact van de gratis opleiding. 

Bruggen bouwen op afstand

Blijf je medewerkers betrekken in het veranderproces

Vanwege corona is het moeilijker om medewerkers te betrekken bij het verandertraject. Wij geven 3 manieren om toch bruggen te bouwen tussen het ontwerpteam en alle medewerkers. 

Werkbaar werk

Van een goed ontworpen job naar werkbaar werk

Om meer werkbaar werk te creëren moet je focussen op je jobinhoud en je organisatiestructuur. Laten we beginnen met jobinhoud: hoe ziet een goede job eruit en hoe kunnen we een job verbeteren?

Doorlooptijd

Het geheim achter een korte doorlooptijd

In maakbedrijven worden vaak de juiste oorzaken van doorlooptijdproblemen over het hoofd gezien. Om problemen in de doorlooptijd op het spoor te komen is het in kaart brengen van de organisatiestructuur cruciaal.

Het veranderproces is van iedereen

Het veranderproces is van iedereen

Verandertrajecten worden vaak bedacht door het management, waarvoor ze soms jaren de tijd nemen en waarbij ze - bij wijze van spreken - na een korte introductie met prachtige powerpoints verwachten dat medewerkers deze onmiddellijk uitvoeren. Kan dit anders?

Werkstress

Tips om de werkstress in woonzorgcentra te verminderen

Om het risico op een burn-out te verminderen moeten de woonzorgcentra hun werk anders organiseren. Wie hiermee wil starten, kan alvast aan de slag met de inzichten uit ons werkbaarheidsonderzoek bij 20 woonzorgcentra. 

Wiser

Boekentip: Wiser

Kan een groep een betere beslissing nemen dan elk groepsindividu apart? Hiernaar kijken de auteurs Sunstein en Hastie met hun kritisch oog in het boek ‘Wiser’. Een boeiend thema en ongelooflijk relevant voor organisaties die zich anders organiseren. We delen enkele inzichten uit het boek.