(Digitaal) spreekuur

Heb je een vraag over werkbaarheid? Of wil je jouw organisatie slagkrachtiger maken? Tijdens een spreekuur verkent een Workitect, een onafhankelijke organisatie-expert, samen met jou de wereld van organisatieontwerp en wat dat voor jou kan betekenen.

Eerst bezorg je ons wat achtergrondinformatie over je organisatie en je mogelijke vraag. Daarna gaat een Workitect samen met jou aan de slag. Na het spreekuur vertrek je met een situatieschets en de werkpunten of uitdagingen waar je nog voor staat. Indien gewenst, verkennen we ook samen een actieplan. Met jouw specifieke noden op een rijtje kunnen we je koppelen aan de juiste begeleiding.

Bij het nieuw lidmaatschap is een spreekuur van 2 uur inbegrepen. Word nu lid en geniet van dit voordeel en veel meer.

Inspiratiesessies op maat

Anderen inspireren en mobiliseren rond organisatieontwerp, dat doen we met onze inspiratiesessies. Wil je graag een inspiratiesessie op maat van jouw organisatie? Dan zoomen we graag voor jou in op enkele belangrijke thema’s, zorgen we ervoor dat we praktijkvoorbeelden aanhalen uit jouw sector enzovoort.

Deze inspiratiesessies worden ook op maat gegeven:

  • Proeven van innovatief organisatieontwerp  
  • Inspiratiesessie Innovatief organisatieontwerp  
  • Bootcamp: betrokkenheid en duurzame inzetbaarheid  

In-house opleidingen

Wens je intern meerdere medewerkers op te leiden? Workitects biedt enkele opleidingen ook in-house aan. Deze opleidingen geven we bij jou ter plaatse of op een gekozen locatie: 

  • Train-the-trainer: Werkmeter  
  • Train-the-trainer: Werkblokken  
  • Train-the-trainer: Leiderschapsinterventies  
  • Bootcamp: verkorte versie  
  • Masterclass IAO: verkorte versie  

Meer informatie over deze opleidingen? Mail naar info@workitects.be

Begeleiding door Workitects


Wij houden graag de vinger aan de pols in het werkveld. Om kwaliteitsvol onderzoek en tools te ontwikkelen is voeling met de praktijk essentieel. Daarom tekenen wij regelmatig in op subsidiedossiers voor onderzoeks- en innovatieprojecten. Dat laat ons toe om nieuwe kennis op te bouwen, onze begeleiding in de praktijk verder te zetten en tools op punt te stellen, wat iedereen in het werkveld versterkt.

Meer werkbaar werk in zoveel mogelijk organisaties, over sectoren heen. Dat blijft onze ambitie. En daar bouwen we elke dag aan. Momenteel hebben we verschillende begeleidingen binnen de industrie-, zorg-, diensten- en onderwijssector.

Begeleiding op maat

We hebben een breed netwerk van adviseurs. In dat netwerk zitten organisatie- en managementadviseurs die ook door ons getraind en/of gecertificeerd werden. Wij werken samen om organisaties te helpen die worstelen met structuurvragen. Voor individuele begeleiding (of begeleiding op maat) kan je daarvoor bij deze adviseurs uit ons netwerk terecht.

Magazine

werkbaarwerk

Hoe was het op het werk vandaag?

Het antwoord op deze dagelijkse vraag houdt meer in dan je zou verwachten. Het kan een indicatie zijn van de werkbeleving of de werkbaarheid van je job. 

Innovatieve woonzorgcentra

Hoe staat het met de werkbaarheid in onze woonzorgcentra?

We organiseerden een werkbaarheidsbevraging bij 20 Vlaamse woonzorgcentra. Uit deze studie kunnen we al 3 lessen trekken. 

Project Woonzorgcentra

Infosessies IAO in woonzorgcentra

In het voorjaar van 2019 starten we begeleidingstrajecten bij twintig woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra worden twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).