Wanneer?
 • 21 september 2023 (9-16u)
Waar?

Kop van Kessel-Lo
Leuvensestraat 18
3010 Leuven

Prijs?

500 euro excl. btw
(Kom je met collega's? Voor elke drie deelnemers uit dezelfde organisatie, mag een vierde gratis deelnemen)

Voor wie?
 • bedrijfsleiders
 • HR-managers
 • consultants
 • ...

Context

Vanuit Workitects geloven we sterk in de impact van de tools die we ontwikkelen. Zo zetten we ons simulatiespel Werkblokken in om spelers het effect van de arbeidsorganisatie op de productiviteit en werkbeleving van medewerkers te laten voelen. Werkmeter, onze medewerkersbevraging, gebruiken we als werkbaarheidsscan, om zeer concreet aan te duiden waar er zich in de organisatie stressrisico’s bevinden.

Zowel Werkblokken als Werkmeter zijn het resultaat van heel wat onderzoeks- en ontwikkelwerk. Beide tools vragen een ervaren begeleider om alle inzichten die eruit voortkomen voldoende te kunnen capteren. Bij het gebruik van de tools ligt de focus op het aanreiken van een sterke praktische ervaring.

Daarom organiseren we twee keer per jaar een Experience-dag, waarop bedrijfsleiders, HR-managers, consultants en sympathisanten de kracht van Werkblokken en Werkmeter eens aan den lijve kunnen ondervinden.

x
werkblokken
werkblokken

Op één dag tijd…

 • .. speel je het Werkblokkenspel;
 • .. vul je vanuit je rol in het spel een Werkmeterbevraging in;
 • .. dompelen we je onder de achtergrond van beide tools;
 • .. maak je kennis met het Workitects-organisatiecanvas;
 • .. reiken we je de juiste bril aan om de resultaten te kunnen lezen;
 • .. breid je je boekenkast uit met ‘Van Babel tot ontwerp’ van Seth Maenen;
 • .. én vul je niet enkel je hoofd, maar ook je maag met een lekkere broodjeslunch!

Wat na de opleiding?

Ben je na deze ervaring overtuigd van onze tools en wil je deze inzetten om de werkbaarheid in (je) organisaties te verhogen?

Dan zet Workitects je graag op gang en ondersteunt je bij de uitvoering. Zo wordt elke toepassing van een Workitects-tool een leerervaring, waardoor je de tool na enkele uitvoeringen helemaal onder de knie hebt. Workitects ondersteunt je dus zolang nodig of gewenst.

 

 

In-house Experience

Of wij ook een in-house experience kunnen organiseren? Natuurlijk!
Jij zorgt voor minstens 8 deelnemers en wij regelen de rest!

Contacteer Lieven Eeckelaert of Fien Dams om de opties te bespreken.

Trainer

Financieel voordeel

Voor deze opleiding kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille.

Workitects werkt ook samen met een aantal sectorfondsen, zoals Alimento (voeding), Cobot (textiel), Co-Valent (chemie) en Woodwize (hout). Check zeker bij jouw sectorfonds of zij een financiële tegemoetkoming kunnen voorzien voor deze opleiding.

We maken één factuur per organisatie.

Magazine

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.