Doelgroep
  • Deelnemers Atelier of 5-daagse basisopleiding
  • Deelnemers Lab
Niveau

Gevorderden

Inspanning

2 halve dagen

Prijs

€150 (excl. BTW)

Omschrijving

Ervaringen, moeilijkheden, struikelblokken, vragen: we schuwen niets tijdens deze intervisiemomenten. Elke deelnemer vertelt hoe hij het verandertraject beleeft en waar hij tegenaan loopt. Onze adviseurs staan klaar met een luisterend oor én bieden verheldering waardoor je met frisse moed verder kan. 

De doelstellingen van deze intervisiemomenten zijn:

  • inzicht krijgen in innovatief organisatieontwerp aan de hand van concrete cases (waaronder ook die van jou)
  • ervaring en kennis delen rond innovatief organisatieontwerp
  • samen zoeken naar concrete oplossingen voor vragen en moeilijkheden die uit de cases blijken
  • een netwerk bouwen met andere onderwijsvernieuwers waarbij je van elkaar leert

Opleidingsinhoud

  • we bekijken in groepsverband een concrete case waarin één van de deelnemers zich bevindt. Daarbij vertrekken we vanuit een specifieke vraag- of probleemstelling.
  • als groep trekken we de case open: een situatieschets van het begin tot de huidige staat, open vragen, onderlinge adviezen, verhelderende ideeën, vergelijkingen, ervaringsuitwisselingen en reflecties op basis van de theorie helpen je allemaal om verduidelijking te brengen. Het stelt je (opnieuw) in staat om je gedachten te ordenen en met nieuwe inzichten verder te bouwen aan je herontwerp. 

 

Opleidingsverantwoordelijke

Hakima El Meziane

Hakima El Meziane

Workitects

Bijkomende info

Deze intervisiemomenten zijn specifiek gericht naar deelnemers van het Atelier en het Lab (of mensen die in het verleden de basisopleidingen 'slim en warm organiseren' volgden).

We bepalen een locatie en datum op basis van de deelnemers. Meer info volgt binnenkort!

Piep eens over het muurtje

Een uitstapje, een toffe babbel én nieuwe inzichten rond 'anders organiseren', dat is wat wij aanbieden tijdens onze inspiratiebezoeken. We brengen in een kleine groep een bezoek aan een innovatieve school en daarbij steken we al eens de grens over. Zowel in Vlaanderen als in Nederland organiseren we regelmatig kijk- en leersessies. 

Ben je geïnteresseerd?

Magazine

Project Woonzorgcentra

Infosessies IAO in woonzorgcentra

In het voorjaar van 2019 starten we begeleidingstrajecten bij twintig woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra worden twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).