Doelgroep
 • Deelnemers Atelier
 • Deelnemers 5-daagse basisopleiding
Niveau

Gevorderden

Inspanning

2-daagse
⇒ volledige dagen

Prijs

€350 (excl. BTW)

Omschrijving

In deze tweede module starten we met een case die je zelf uitkiest. Via ‘ervaringsgericht leren’ kijken we samen naar jouw uitdaging. Onze veranderroadmap geeft je daarbij een kapstok. Dit werkinstrument geeft je inzicht in de stappen van een veranderingstraject en geeft aan wanneer je welke hulpbronnen (of tools) kan inschakelen om verandering te realiseren.

Onderwijs
Onderwijs

Opleidingsinhoud

Voorbereiding

Elke deelnemer komt voorbereid naar de opleiding. Je leest het goed, je start de module op basis van je huiswerk: een eigen, uitgewerkte case. Maak je geen zorgen, je krijgt een sjabloon van ons aangereikt waardoor de uitwerking een beperkte voorbereidingstijd vergt.

De opleiding

Op basis van je voorbereiding, werk je tijdens de tweedaagse verder op je case. Jouw keuzes en je schets zijn bepalend voor het begeleidingsproces dat we starten tijdens deze opleiding. Je exploreert, test, observeert en ontwikkelt ook alternatieven wanneer het spaak loopt. 

Tijdens dit lab verdelen we de cursisten in kleinere werkgroepen. Binnen elke 'community' pitch je ideeën en toets je voorstellen af. De onderlinge feedback en coaching van de Workitects bezorgen voldoende input om je veranderingstraject (= je case) verder te verfijnen.

Op het einde van deze opleiding ben je in staat om een veranderingstraject te kaderen, weet je de mijlpalen ervan te definiëren en heb je zicht op concrete tools die je helpen bij het realiseren van jouw herontwerp. 

Slimme Scholen

Leerdoelen

 • Je verwerft inzichten in de mijlpalen van je veranderingstraject. 
 • Je wordt vaardig in het begeleiden van veranderingstrajecten. 
 • Je leert de 'veranderroadmap' juist gebruiken binnen een veranderingstraject. De roadmap is een werkinstrument dat inzicht geeft in de stappen van een veranderingstraject. Het geeft aan wanneer je welke hulpbronnen (of tools) kan inschakelen om verandering te realiseren. 
 • Je kan kritisch reflecteren over je eigen handelen. 

Schrijf je in voor deze opleiding

Dit 'lab' is de vervolg op het 'atelier' binnen ons modulair leertraject voor het onderwijs. We organiseren deze tweedaagse in het voorjaar van 2020 (op 24 maart en 28 april). De opleidingslocatie is het Impact House in Brussel.

Vereist veld
Selecteer de opleidingscyclus die je wil volgen
18

Aantal deelnemers

Minimum 10, maximum 18 deelnemers

Getuigschrift

Je krijgt een deelnamecertificaat

Bijkomende info

 • De opleiding gaat door in het Impact house in hartje Brussel. Het Impact House is een dynamische hub voor change makers, gedreven mensen die op een ondernemende manier oplossingen bieden voor de sociale en ecologische uitdagingen van vandaag. 
 • Financieel voordeel: je kan de kostprijs van deze opleiding mogelijk drukken via de KMO-portefeuille (dat is een aanvraag tot subsidie). Meer informatie kan je hier vinden.
 • Deze opleiding vindt twee keer plaats tijdens het schooljaar 2019-2020:
  • Reek 1 tijdens het najaar van 2019 
   21 november 2019, van 9 tot 16u  
   10 december 2019, van 9 tot 16u  
  • Reeks 2 tijdens het voorjaar van 2020 
   24 maart 2020, van 9 tot 16u
   28 april 2020, van 9 tot 16u

Magazine

werkbaarwerk

Hoe was het op het werk vandaag?

Het antwoord op deze dagelijkse vraag houdt meer in dan je zou verwachten. Het kan een indicatie zijn van de werkbeleving of de werkbaarheid van je job. 

Innovatieve woonzorgcentra

Hoe staat het met de werkbaarheid in onze woonzorgcentra?

We organiseerden een werkbaarheidsbevraging bij 20 Vlaamse woonzorgcentra. Uit deze studie kunnen we al 3 lessen trekken. 

Project Woonzorgcentra

Infosessies IAO in woonzorgcentra

In het voorjaar van 2019 starten we begeleidingstrajecten bij twintig woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra worden twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).