Doelgroep
  • Deelnemers Atelier
  • Deelnemers 5-daagse basisopleiding
Niveau

Gevorderden

Inspanning

2-daagse
⇒ volledige dagen

Prijs

€350 (excl. BTW)

Omschrijving

In deze tweede module delen we een tool met jou: de 'veranderroadmap'. Dit werkinstrument geeft je inzicht in de stappen van een veranderingstraject en geeft aan wanneer je welke hulpbronnen (of tools) kan inschakelen om verandering te realiseren. Na een kort stukje theorie springen we snel over naar de praktijk waarbij je je eigen case 'mapt' op de veranderroadmap. Dat doe je natuurlijk niet alleen. We focussen in onze sessies op samenwerkend leren, cursisten onderling en onder begeleiding van de Workitects-coaches. 

Onderwijs
Onderwijs

Opleidingsinhoud

Voorbereiding

Elke deelnemer komt voorbereid naar de opleiding. Je leest het goed, je start de module op basis van je huiswerk: een eigen, uitgewerkte case. Je bouwt deze zelf uit (na het volgen van het atelier ben je daartoe in staat) maar dat doe je met onze hulp. Je krijgt namelijk een structuur (of topics) waarlangs je de case kan opbouwen. We vragen je vooraf ook om wat literatuur door te nemen. 

 

De opleiding

Op basis van je voorbereiding, werk je tijdens de tweedaagse verder op je case. Jouw keuzes en je schets zijn bepalend voor het begeleidingsproces dat we starten tijdens deze opleiding. Je exploreert, test, observeert en ontwikkelt ook alternatieven wanneer het spaak loopt. 

Tijdens dit lab verdelen we de cursisten in kleinere werkgroepen. Binnen elke 'community' pitch je ideeën en toets je voorstellen af. De onderlinge feedback en coaching van de Workitects bezorgen voldoende input om je veranderingstraject (= je case) verder te verfijnen. De theorie achter 'innovatief organisatieontwerp' maak je je eigen. 

Op het einde van deze opleiding ben je in staat om een veranderingstraject te kaderen, weet je de mijlpalen ervan te definiëren en heb je zicht op concrete tools die je helpen bij het realiseren van jouw herontwerp. 

Slimme Scholen

Schrijf je in voor deze opleiding

Dit 'lab' is de vervolg op het 'atelier' binnen ons modulair leertraject voor het onderwijs. We organiseren deze tweedaagse in het najaar van 2019 (op 21 november en 10 december) én in het voorjaar van 2020 (op 24 maart en 28 april). De opleidingslocatie is het Impact House in Brussel.

Vereist veld
Selecteer de opleidingscyclus die je wil volgen
18

Aantal deelnemers

Minimum 10, maximum 18 deelnemers

Getuigschrift

Je krijgt een deelnamecertificaat

Trainer

Opleidingsverantwoordelijke

Hakima El Meziane

Hakima El Meziane

Workitects

Bijkomende info

De opleiding gaat door in het Impact house in hartje Brussel. Het Impact House is een dynamische hub voor change makers, gedreven mensen die op een ondernemende manier oplossingen bieden voor de sociale en ecologische uitdagingen van vandaag. 

Deze opleiding vindt twee keer plaats tijdens het schooljaar 2019-2020.

Reek 1 tijdens het najaar van 2019 

  • 21 november 2019 vanaf 9 tot 16u  
  • 10 december 2019 vanaf 9 tot 16u  

Reeks 2 tijdens het voorjaar van 2020 

  • 24 maart 2020  vanaf 9 tot 16u
  • 28 april 2020 vanaf 9 tot 16u

Magazine

Project Woonzorgcentra

Infosessies IAO in woonzorgcentra

In het voorjaar van 2019 starten we begeleidingstrajecten bij twintig woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra worden twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).