Doelgroep
 • Adviseurs of consultants
 • Change managers, HR managers, Project managers 
 • CEO’s en COO’s
 • Leidinggevenden
 • ...
Niveau

Beginners
(geen kennis van IAO vereist)

Inspanning

1 dag

Prijs

€800 (excl. BTW)

Omschrijving

De basisprincipes en werking van een innovatieve arbeidsorganisatie (IAO) worden uit de doeken gedaan. Deze ééndaagse opleiding is een kennismaking voor iedereen die nog niet vertrouwd is met innovatieve organisatiemodellen en methodes om een organisatie vorm te geven. Zo krijg je, onder andere, zicht op het het organisatiecanvas. Naast theoretische inzichten, zoomen we ook in op verschillende voorbeelden uit onze praktijkervaring. Zo begeleidden wij al organisaties in de zorg-, industrie-, diensten- en onderwijssector naar een innovatief organisatiebeleid.

Opleidingsinhoud

Tijdens de ééndaagse komen volgende thema's aan bod:

 • Waarom innovatief organiseren?  
  Wat geeft aanleiding tot het opstarten van een veranderingstraject, welke factoren uit de interne en externe omgeving van een organisatie spelen daarin mee? Waarom zou er verandering moeten komen? 
   
 • Wat zijn de uitgangspunten? 
  Als de keuze gemaakt werd om een herontwerp te starten (als de waarom-vraag beantwoord werd), bepalen we hoe we dat gaan doen. De principes van een innovatieve arbeidsorganisatie (IAO) zijn wetenschappelijke onderbouwde inzichten die we sterk in de praktijk kunnen omzetten. Als vertrekpunt gebruiken we hierbij het organisatiecanvas. Deze uitgangspunten vormen de basis en kunnen we toepassen op zowat alle sectoren.
   
 • Hoe kan ik IAO in mijn organisatie introduceren?  
  Als je ziet dat er ruimte voor verbetering is, inzicht hebt op welk vlak je wil veranderen en je mee bent in de principes die je daarvoor wil hanteren, wil je meestal zo snel starten. Vooraleer je dat doet, is het essentieel om de kritische succesfactoren van een herontwerp te bepalen.  
   
 • Waar kan Workitects bij helpen? 
  Je staat er niet alleen voor. Onze Workitects staan klaar om je te helpen. We leggen kort uit wat je van ons mag verwachten en wat onze belangrijkste innovatiedoelstellingen zijn.  
juiste weg

Doelgroep & niveau

Voor iedereen die op een frisse manier naar zijn/haar organisatiestructuur wil kijken en kennis wil maken met een innovatieve manier van organiseren.

Zelfs al gaat het om een kennismaking, je hebt best al wat werkervaring achter de kiezen. Op het vlak van ‘IAO’ mag je dan weer best een groentje zijn :) 

Leerdoelen

Na deze opleiding: 

 • Kan je inschatten of jouw/een organisatie behoefte heeft aan een herontwerp 
 • Ken je de basisprincipes van innovatief arbeid organiseren 
 • Weet je op welke punten een verandertraject geëvalueerd moet worden of waaraan het traject moet voldoen om te kunnen slagen (kritische succesfactoren) 
20

Aantal deelnemers

Minimum 10, maximum 20

Getuigschrift

Je krijgt een deelnamecertificaat

Trainer

Opleidingsverantwoordelijke

Eliene Rijcken

Eliene Rijcken

Workitects

Praktisch

Start

Locatie

Nog te bepalen

Tijd

1 volledige dag

Prijs

€800 (excl. BTW)

Bijkomende info

 • Financieel voordeel: druk de kostprijs van deze opleiding via de KMO-portefeuille (dat is een aanvraag tot subsidie). 
  Meer informatie.
 • Wil je dat we je op de hoogte houden van een nieuwe editie 'Proeven van IAO'? Vul dan het formulier hieronder in. 

Blijf op de hoogte

Word je graag verwittigd als er een nieuwe editie is van deze opleiding?

Laat je gegevens achter en wij houden je op de hoogte.

Magazine

werkbaarwerk

Hoe was het op het werk vandaag?

Het antwoord op deze dagelijkse vraag houdt meer in dan je zou verwachten. Het kan een indicatie zijn van de werkbeleving of de werkbaarheid van je job. 

Innovatieve woonzorgcentra

Hoe staat het met de werkbaarheid in onze woonzorgcentra?

We organiseerden een werkbaarheidsbevraging bij 20 Vlaamse woonzorgcentra. Uit deze studie kunnen we al 3 lessen trekken. 

Project Woonzorgcentra

Infosessies IAO in woonzorgcentra

In het voorjaar van 2019 starten we begeleidingstrajecten bij twintig woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra worden twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).