Wanneer?
  • 17 november 2022 (08:30u-12u)
  • 14 februari 2023 (08:30u-12u)
  • 9 mei 2023 (08:30u-12u)
Waar?

Limburg (BE/NL) (Exacte locaties wordt nog bepaald)

Prijs?

gratis

Context

QRM of ‘Quick Response Manufacturing’ focust op het verkorten van de doorlooptijd.
Eén van de kernconcepten van QRM is het aanpassen van de organisatiestructuur, waarbij de voorkeur gaat naar het inrichten van zogenaamde ‘QRM-cellen’. Zo’n cel bestaat dan uit een groep medewerkers die over de nodige autonomie en middelen beschikt om een (deel)product zelfstandig voor te bereiden, te plannen en te realiseren. Via crosstraining worden operatoren ook breder inzetbaar gemaakt, zodat rotatie over werkposten ook mogelijk wordt.

QRM

 

 

 

 

 

 

 

Doelgroep:

Interne change agents bij productiebedrijven (zaakvoerders, productiemanagers, HR, …).

Lerend netwerk

Vanuit het Interreg-project QRM4.0 willen we productiebedrijven die reeds gestart zijn met QRM ondersteunen bij de optimalisatie ervan. Hierbij vormt leren uit ervaringen van andere bedrijven in een lerend netwerk de rode draad.

Samen met onze partners POM Limburg, Sirris en Zuyd zetten we daarom een traject op van drie interactieve sessies voor maximaal twaalf bedrijven.

Heb jij een basiskennis over QRM en wil je:

  • andere QRM-bedrijven leren kennen?
  • best practices en ervaringen uitwisselen?
  • ontdekken welke oplossingen er voor jouw QRM-problemen zijn?
  • interactief bijleren over QRM?

Opleidingsverantwoordelijke

Lieven Eeckelaert

Lieven Eeckelaert

Workitects

Magazine

x

een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?