Doelgroep
  • Adviseurs of consultants
  • Change managers, HR managers, Project managers 
  • CEO’s en COO’s
  • Leidinggevenden
  • ...
Niveau

Beginner

Tijdstip

4 februari 2021
10u-11u

Prijs

gratis

Werkbaar werk?

De cijfers van werkstress en burn-outs zijn de laatste jaren sterk gestegen. Dit zal enkel verder stijgen door de Corona-crisis. Werkbaar werk klinkt dan als de heilige graal voor heel wat bedrijfsleiders, HR-managers en werknemers, maar hoe realiseer je zoiets? Voor Workitects is het duidelijk: een betere structuur leidt tot betere jobinhoud

Hoe zorg je dan voor een betere structuur? 

De structuur en de cultuur van een organisatie moeten hand in hand gaan. Zowel management als medewerkers moeten samenwerken om taken en veantwoordelijkheden zo goed mogelijk af te stemmen. Zo kan er een evenwicht ontstaan tussen werkverdeling en werkbaarheid.

 Schrijf je in voor deze webinar

werkbaar werk
webinar

Eerste hulp bij werkbaar werk

Tijdens deze gratis webinar leer je: 

  • de definitie van werkbaarheid;
  • de link tussen werkbaar werk en organisatieontwerp;
  • de nodige tools kennen om pijnpunten vast te stellen;
  • hoe je in jouw organisatie aan de slag kan om meer werkbaar werk te creëren.

Trainer

Opleidingsverantwoordelijke

Eliene Rijcken

Eliene Rijcken

Workitects

Start

Locatie

Bij jou thuis

Tijd

10u - 11u

Prijs

gratis

Bijkomende info

Hoe volg ik de webinar?
Als je je inschrijft, ontvang je van ons een link om de webinar te volgen. Wij gebruiken hiervoor Zoom. Als je vragen hebt over Zoom, dan kan je deze stellen aan Eliene

Wordt de webinar opgenomen?
Ja, stuur een mail naar Eliene, indien je de webinar gemist hebt of hem graag op een ander moment wil bekijken.

Kan ik al mijn vragen stellen tijdens de webinar? 
Je mag zeker en vast vragen stellen tijdens de webinar via chat. We kunnen jammer genoeg niet beloven dat alle vragen aan bod zullen komen, omdat de tijd beperkt is. Daarom contacteren we je graag na de webinar om onopgeloste vragen te beantwoorden. 

Geven jullie nog andere webinars? 
Jazeker, deze kan je allemaal terugvinden in onze kalender

Magazine

Doorlooptijd

Het geheim achter een korte doorlooptijd

In maakbedrijven worden vaak de juiste oorzaken van doorlooptijdproblemen over het hoofd gezien. Om problemen in de doorlooptijd op het spoor te komen is het in kaart brengen van de organisatiestructuur cruciaal.

Het veranderproces is van iedereen

Het veranderproces is van iedereen

Verandertrajecten worden vaak bedacht door het management, waarvoor ze soms jaren de tijd nemen en waarbij ze - bij wijze van spreken - na een korte introductie met prachtige powerpoints verwachten dat medewerkers deze onmiddellijk uitvoeren. Kan dit anders?

Werkstress

Tips om de werkstress in woonzorgcentra te verminderen

Om het risico op een burn-out te verminderen moeten de woonzorgcentra hun werk anders organiseren. Wie hiermee wil starten, kan alvast aan de slag met de inzichten uit ons werkbaarheidsonderzoek bij 20 woonzorgcentra. 

Wiser

Boekentip: Wiser

Kan een groep een betere beslissing nemen dan elk groepsindividu apart? Hiernaar kijken de auteurs Sunstein en Hastie met hun kritisch oog in het boek ‘Wiser’. Een boeiend thema en ongelooflijk relevant voor organisaties die zich anders organiseren. We delen enkele inzichten uit het boek.

Hart voor Wichelen

Anders organiseren in tijden van Corona

Hoe beleeft woonzorghuis Molenkouter de Coronacrisis? Interview met Els Meuleman, directeur van een woonzorghuis dat aan de slag is met innovatief organiseren, ook tijdens deze periode. 

Thuiswerken

Welke impact heeft thuiswerken op de werkbaarheid van je job?

Dat wilden we meten. Daarom lanceerden we de Thuiswerkmeter. Ontdek in dit artikel de resultaten van de bevraging. 

Werkstress

De curve van de werkstress-epidemie afvlakken

Bart Van Craeynest, hoofdeconoom bij Voka, voorspelde voor 2020 de grootste terugval van economische activiteit sinds WO II. Die economische crisis dreigt een werkstress-epidemie aan te drijven. Wie helpt om dat tegen te gaan?

werkbaarwerk

Hoe was het op het werk vandaag?

Het antwoord op deze dagelijkse vraag houdt meer in dan je zou verwachten. Het kan een indicatie zijn van de werkbeleving of de werkbaarheid van je job. 

Innovatieve woonzorgcentra

Hoe staat het met de werkbaarheid in onze woonzorgcentra?

We organiseerden een werkbaarheidsbevraging bij 20 Vlaamse woonzorgcentra. Uit deze studie kunnen we al 3 lessen trekken. 

Project Woonzorgcentra

Infosessies IAO in woonzorgcentra

In het voorjaar van 2019 starten we begeleidingstrajecten bij twintig woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra worden twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).