Doelgroep
 • Adviseurs of consultants
 • Change managers, HR managers, Project managers 
 • CEO’s en COO’s
 • Leidinggevenden
 • ...
Niveau

Beginner

Mogelijke tijdstippen
 • 4 mei 2021: 10u-11u
 • 14 september 2021: 10u-11u
 • 7 december 2021: 10u-11u
Prijs

gratis

Werkbaar werk?

De cijfers van werkstress en burn-outs zijn de laatste jaren sterk gestegen. Dit zal enkel verder stijgen door de Corona-crisis. Werkbaar werk klinkt dan als de heilige graal voor heel wat bedrijfsleiders, HR-managers en werknemers, maar hoe realiseer je zoiets? Voor Workitects is het duidelijk: een betere structuur leidt tot betere jobinhoud

Hoe zorg je dan voor een betere structuur? 

De structuur en de cultuur van een organisatie moeten hand in hand gaan. Zowel management als medewerkers moeten samenwerken om taken en veantwoordelijkheden zo goed mogelijk af te stemmen. Zo kan er een evenwicht ontstaan tussen werkverdeling en werkbaarheid.

 Schrijf je in voor deze webinar

werkbaar werk
webinar

Eerste hulp bij werkbaar werk

Tijdens deze gratis webinar leer je: 

 • de definitie van werkbaarheid;
 • de link tussen werkbaar werk en organisatieontwerp;
 • de nodige tools kennen om pijnpunten vast te stellen;
 • hoe je in jouw organisatie aan de slag kan om meer werkbaar werk te creëren.

Trainer

Start

Locatie

Bij jou thuis

Tijd

10u - 11u

Prijs

gratis

Bijkomende info

Hoe volg ik de webinar?
Als je je inschrijft, ontvang je van ons een link om de webinar te volgen. Wij gebruiken hiervoor Zoom. Als je vragen hebt over Zoom, dan kan je deze stellen aan Eliene

Wordt de webinar opgenomen?
Ja, stuur een mail naar Eliene, indien je de webinar gemist hebt of hem graag op een ander moment wil bekijken.

Kan ik al mijn vragen stellen tijdens de webinar? 
Je mag zeker en vast vragen stellen tijdens de webinar via chat. We kunnen jammer genoeg niet beloven dat alle vragen aan bod zullen komen, omdat de tijd beperkt is. Daarom contacteren we je graag na de webinar om onopgeloste vragen te beantwoorden. 

Geven jullie nog andere webinars? 
Jazeker, deze kan je allemaal terugvinden in onze kalender

Magazine

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?

Interview

Aan het woord: Soetkin en Caroline

Caroline en Soetkin namen in 2020 deel aan de verkenningsronde voor woonzorgcentra. Zij vertellen over hun ervaringen en de impact van de gratis opleiding. 

Bruggen bouwen op afstand

Blijf je medewerkers betrekken in het veranderproces

Vanwege corona is het moeilijker om medewerkers te betrekken bij het verandertraject. Wij geven 3 manieren om toch bruggen te bouwen tussen het ontwerpteam en alle medewerkers. 

Werkbaar werk

Van een goed ontworpen job naar werkbaar werk

Om meer werkbaar werk te creëren moet je focussen op je jobinhoud en je organisatiestructuur. Laten we beginnen met jobinhoud: hoe ziet een goede job eruit en hoe kunnen we een job verbeteren?

Doorlooptijd

Het geheim achter een korte doorlooptijd

In maakbedrijven worden vaak de juiste oorzaken van doorlooptijdproblemen over het hoofd gezien. Om problemen in de doorlooptijd op het spoor te komen is het in kaart brengen van de organisatiestructuur cruciaal.

Het veranderproces is van iedereen

Het veranderproces is van iedereen

Verandertrajecten worden vaak bedacht door het management, waarvoor ze soms jaren de tijd nemen en waarbij ze - bij wijze van spreken - na een korte introductie met prachtige powerpoints verwachten dat medewerkers deze onmiddellijk uitvoeren. Kan dit anders?

Werkstress

Tips om de werkstress in woonzorgcentra te verminderen

Om het risico op een burn-out te verminderen moeten de woonzorgcentra hun werk anders organiseren. Wie hiermee wil starten, kan alvast aan de slag met de inzichten uit ons werkbaarheidsonderzoek bij 20 woonzorgcentra. 

Wiser

Boekentip: Wiser

Kan een groep een betere beslissing nemen dan elk groepsindividu apart? Hiernaar kijken de auteurs Sunstein en Hastie met hun kritisch oog in het boek ‘Wiser’. Een boeiend thema en ongelooflijk relevant voor organisaties die zich anders organiseren. We delen enkele inzichten uit het boek.

Thuiswerken

Welke impact heeft thuiswerken op de werkbaarheid van je job?

Dat wilden we meten. Daarom lanceerden we de Thuiswerkmeter. Ontdek in dit artikel de resultaten van de bevraging.