Het Workitects-organisatiecanvas geeft een houvast om organisaties op een integrale manier te ontwerpen.

Je bent op zoek naar manieren om je bedrijfsresultaten te verbeteren en meer betrokkenheid te creëren onder je medewerkers. Dan moet je inzetten op werkbaar werk. In 2020 krijg je daarvoor zelfs een budget van de Vlaamse Overheid. Je begint eenvoudig, met een werkbaarheidsscan. 

Leiderschap is één van de fundamenten binnen het ontwerpen van organisaties. Vooraleer een organisatie over leiderschap nadenkt, bepaalt het wat het ‘au fond’ wil realiseren.

Werkbaar werk is iets wat zich niet laat beperken tot sector. Wij zetten net volop in om dat begrip zo breed mogelijk toe te passen, in alle sectoren die we kennen. En dat lukt aardig goed. Vandaag werken wij in de onderwijs-, industrie-, zorg- en dienstensector. 

Magazine

Hart voor Wichelen

Anders organiseren in tijden van Corona

Hoe beleeft woonzorghuis Molenkouter de Coronacrisis? Interview met Els Meuleman, directeur van een woonzorghuis dat aan de slag is met innovatief organiseren, ook tijdens deze periode. 

Thuiswerken

Welke impact heeft thuiswerken op de werkbaarheid van je job?

Dat wilden we meten. Daarom lanceerden we de Thuiswerkmeter. Ontdek in dit artikel de resultaten van de bevraging. 

Werkstress

De curve van de werkstress-epidemie afvlakken

Bart Van Craeynest, hoofdeconoom bij Voka, voorspelde voor 2020 de grootste terugval van economische activiteit sinds WO II. Die economische crisis dreigt een werkstress-epidemie aan te drijven. Wie helpt om dat tegen te gaan?

werkbaarwerk

Hoe was het op het werk vandaag?

Het antwoord op deze dagelijkse vraag houdt meer in dan je zou verwachten. Het kan een indicatie zijn van de werkbeleving of de werkbaarheid van je job. 

Innovatieve woonzorgcentra

Hoe staat het met de werkbaarheid in onze woonzorgcentra?

We organiseerden een werkbaarheidsbevraging bij 20 Vlaamse woonzorgcentra. Uit deze studie kunnen we al 3 lessen trekken. 

Project Woonzorgcentra

Infosessies IAO in woonzorgcentra

In het voorjaar van 2019 starten we begeleidingstrajecten bij twintig woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra worden twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).