Vervolgtraject: gedeeld leiderschap

Traject waarbij we je onderneming begeleiden bij leiderschapsontwikkeling. Samen zetten we stappen richting meer gedeeld leiderschap.

Opleidingsevent
Zelfsturing
Gevorderde

Vervolgtraject: gedeeld leiderschap

Een organisatie in evolutie naar autonome teamwerking heeft nood aan ondersteuning. En in het bijzonder de leidinggevenden van die organisatie. Hun rol en takenpakket verandert, terwijl zij net cruciaal zijn om medewerkers te omkaderen in hun ontwikkeling naar autonome teams. In dit traject, een samenwerking met Agoria, zoomen we in op transformatie in leiderschap en definiëren we de nieuwe rollen en normen voor leiders in verandering.

Leiderschap
Expert

Train-the-trainer: leiderschapsinterventies

Sta als consultant je klanten bij, door hen te begeleiden naar het nieuwe leidinggeven. Want leiderschap is niet evident in een organisatie met een gewijzigde structuur, minder hiërarchie en meer autonomie op teamniveau. In deze opleiding ontdek je 4 'leiderschaps- interventies' waarmee je leidinggevenden en management- teams kan coachen.

Superman
Beginner

Train-the-trainer: Werkblokken

Een stroomsgewijze organisatie is performanter dan het wijdverspreide functionele model. Werkblokken toont dat op een speelse, laagdrempelige manier aan. Als adviseur kan je je inschrijven om dit simulatiespel te faciliteren bij klanten en hen te overtuigen op een andere manier naar organisatieontwerp te kijken.

Teamborden
Beginner

Tool: teambord in onderwijs

Een betere samenwerking tussen directie en teams van leerkrachten? Dat kan! Wij springen daar zeer praktische mee om, aan de hand van een tool: het teambord. Het bord zorgt voor een interactieve en transparante setting. Het stimuleert dat iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft. Het moedigt ook teamleden aan om uitdagingen op te nemen binnen het team. In deze opleiding leer je zo'n teambord opstellen.

Leiderschap

Interventies naar gedeeld leiderschap

Leiderschap is niet evident in organisaties met een gewijzigde structuur, minder hiërarchie en meer autonomie op teamniveau. Ontdek hoe je leiders en managementteams coacht naar het nieuwe leidinggeven.

Opleidingsevent
Abonneer op Gespecialiseerde opleidingen

Magazine

Project Woonzorgcentra

Infosessies IAO in woonzorgcentra

In het voorjaar van 2019 starten we begeleidingstrajecten bij twintig woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra worden twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).