Waar en wanneer?
- 18 november 2025 (9.00-16.30u)
- 12 maart 2026 (9.00-16.30u)
Regio Gent (de exacte locatie wordt nog meegedeeld)
Prijs?
- €1250 (excl. btw) => 2 deelnemers uit eenzelfde bedrijf, voor de 2 sessies
- €250 (excl. btw) => elke extra deelnemer, per sessie
- Kan je er niet bij zijn? Geen probleem – een collega mag je vervangen
- Dit lerend netwerk wordt samen met Alimento georganiseerd -> Zie financieel voordeel
Doelgroep?
- HR-verantwoordelijken
- leidinggevenden
- managers
- ... uit voedingsbedrijven
Breng jobs op smaak – zoals je producten
Net zoals voedingsbedrijven hun producten ontwikkelen, testen en verfijnen om ze perfect af te stemmen op de smaak van de consument, kan je ook jobs ‘op smaak brengen’.
Dat betekent: functies afstemmen op de realiteit van de werkvloer, de competenties en talenten van medewerkers én de strategische doelen van het bedrijf. Je vertrekt vanuit bestaande functieomschrijvingen en ontdekt waar er ruimte is voor verbetering.
Wat mag je verwachten?
Tijdens twee interactieve dagen werk je samen met collega’s uit andere voedingsbedrijven aan:
- Een analyse van je huidige functieomschrijvingen: Wat staat er op papier versus wat gebeurt er in de praktijk? Met welke andere partijen in het bedrijf werkt men samen?
- Het herdenken van jobinhoud: Hoe kunnen we rollen anders invullen?
- Inspiratie uit andere bedrijven: Wat werkt, wat kan beter?
- Praktische tools en inzichten van Workitects rond job redesign.
Tijdens de eerste sessie ligt de focus op de rol van operatoren; in de tweede sessie richten we ons op de teamleiders.
Voor wie?
Dit lerend netwerk richt zich op HR-verantwoordelijken, leidinggevenden en managers uit voedingsbedrijven die hun functiekaders kritisch willen bekijken. Ook andere collega’s, zoals operatoren, zijn uiteraard van harte welkom!
Hoor hoe anderen het aanpakken
In juni gingen al zes Waalse voedingsbedrijven van start. Ze bespraken onder andere hoe medewerkers van de verpakkingsafdeling ook kunnen meedraaien in de productie, en hoe de samenwerking met het labo en de technische dienst efficiënter kan verlopen.
Trainer

Lieven Eeckelaert
Workitects

Frank De Craecker
Workitects
Meer weten?
Benieuwd hoe je de arbeidsorganisatie in jouw bedrijf kan innoveren? Check dan zeker ons boek Samen op smaak gebracht.
