Afgelopen onderzoeksprojecten

x

Workitects helpt in dit project mee om de impact van digitalisering op de structuur en cultuur van organisaties in te schatten en te beheren. Het uiteindelijke doel? Een denkkader en begeleidingstraject ontwikkelen en aanbieden aan Vlaamse KMO’s in digitale transformatie.

x

Het Flanders Make-project Manuwin liep van 2018 tot 2022. In dit innovatieproject ging Workitects samen met het FlandersMake@UGent Corelab ISyE (Industrial Systems Engineering) dieper in op de procesmatige kant van het (her)ontwerpen en ontwikkelen van productieorganisaties en -teams.

x

WIFI2020 (Workplace Innovation for the Food Industry 2020, HBC.2016.0500) is een innovatieproject waarin Workitects samen met Flanders’ FOOD en Alimento, met steun van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO), gedurende vier jaar op pad gingen met een aantal Vlaamse voedingsbedrijven. Het doel: deze bedrijven ondersteunen en begeleiden bij het (her-)ontwerpen en ontwikkelen van hun arbeidsorganisaties en hierbij leren van hun verandertrajecten.

x

Binnen de Vlaamse woonzorgsector coördineerden we de voorbije jaren een innovatieproject. De doelstelling? Betere kwaliteit van leven, wonen en zorg voor bewoners en zinvol en werkbaar werk voor medewerkers, dankzij een vernieuwende organisatiestructuur. We streefden naar een interne werking die afgestemd is op de noden van de bewoners en de mensen die er werken.

x

De zorg- en ondersteuningsnoden in Vlaanderen worden steeds complexer. Verschillende professionals zijn meer en meer genoodzaakt om samen te werken, op elkaars kennis en expertise beroep te doen en informatie rond de persoon met zorg en ondersteuningsnood (PZON) te delen. Maar daar was het zorgsysteem in ons land niet op afgestemd. Daarom bouwden wij mee aan de hervorming van de eerstelijnszorg in Vlaanderen.

Ontdek ook onze:

Magazine

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

Een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.