Het zijn boeiende maar complexe tijden om in op te groeien, te leren, te werken, te leven. Onze samenleving is continu in verandering. De constante informatiestroom, de technologsiche evolutie, de rijke diversiteit in onze samenleving, taalbarrières, moeilijke gezinssituaties, leerhindernissen: het zijn maar enkele van de vele facetten die ook het onderwijs uitdagend maken. Scholen van de toekomst zijn voldoende wendbaar om daar flexibel mee om te springen.

Het is een uitdaging voor leerkrachten om gemotiveerd te zijn en te blijven. Om gepassioneerd voor een klas te staan en met goesting te blijven werken. Uitdagend om leerlingen zo goed mogelijk te omringen en hen maximaal hun talenten te laten ontplooien. Daarvoor moet de kern, de structuur van een school, anders georganiseerd worden. Een vlakke, innovatieve onderwijsorganisatie is een oplossing. 

School

Projecten

Leerlingen Onderwijs slim organiseren

De einddoelstelling van Warme Scholen is: ieder goed in zijn vel, zowel de leerling als de leerkracht

Jan Toye - Fonds GaVoorGeluk

 


Bouwen aan 'Warme scholen'

  • Een initiatief van fonds GaVoorGeluk
  • Vervolg op ons 'Slimme scholen-project'
  • Focus gaat uit naar goed in je vel zitten (zowel leerkrachten als leerlingen)
  • Pijlers binnen het project zijn: welbevinden, betrokkenheid en emotionele gezondheid
  • Momenteel zijn er 50 'Warme scholen' in 5 Vlaamse steden

Door het uitbouwen van leef- en leergemeenschappen ontstaan hechte communities van schoolmedewerkers en leerlingen. Schoolteams zijn samen verantwoordelijk voor kinderen en jongeren, en dit over vakken en schooljaren heen. Zo onstaan warme nesten waarin leerlingen weerbaar en veerkrachtig gemaakt worden voor de toekomst.

Bouwen aan 'Slimme scholen'

It takes a village to raise a child. Dat dorp of team moet ook klaarstaan binnen de schoolmuren. De afgelopen jaren werkten wij een traject uit voor scholen waarin we hen leerden zich slim te organiseren. In elke slimme school buigt een multidisciplinair team van leerkrachten en schoolmedewerkers zich over een volledige groep leerlingen, zonder een klassieke hokjesverdeling in vakken of leerjaren.

De afgelopen jaren engageerden we ons samen met zo’n 50 scholen voor een slimme organisatie-aanpak. We leidden ook meer dan 100 pedagogische adviseurs op. Zij geven op hun beurt andere scholen begeleiding rond de principes van innovatieve arbeidsorganisatie. Ook de onderwijskoepels en een aantal CLB’s zijn mee in ons verhaal.

Onderwijs slim organiseren

Magazine

inspiratienota

8 veranderingstrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun veranderingstraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?

Interview

Aan het woord: Soetkin en Caroline

Caroline en Soetkin namen in 2020 deel aan de verkenningsronde voor woonzorgcentra. Zij vertellen over hun ervaringen en de impact van de gratis opleiding.