Wanneer?
- 12 december 2024
Waar?
- Vandemoortele Izegem
Prijs?
75 euro (excl. btw) per deelnemer
Voor wie?
- Organisatie- en teamleiders
- HR professionals
- Management consultants en andere adviseurs
12 december 2024
Ten huize van Vandemoortele Izegem
Vandemoortele is een Europese leider in de markt van bakkerijproducten, margarines, culinaire oliën en vetten. De groep heeft een omzet van 1,4 miljard euro met 5.100 medewerkers in 12 Europese landen, maar de roots liggen in het West-Vlaamse Izegem. Daar richtte het bedrijf in 1899 een fabriek op die tot op vandaag margarine produceert.
In 2016 startte Vandemoortele Izegem immers met C-Flow: een verandertraject gebaseerd op operational excellence en lean, met procesoptimalisaties, automatisering, digitalisering, 5S, visuele borden, kaizen events, root cause analyses.
Door de groeiende ordercomplexiteit – grotere variatie, kleinere series – was er echter meer nodig. Meer eenvoud in de organisatie, meer samenwerking, meer halen uit talent … kortom meer wendbaarheid met meer aandacht voor de mens in de organisatie. Vanuit die optiek stapte het bedrijf in 2017 mee in het WIFI2020-project van Flanders’ FOOD, Workitects en Alimento. De arbeidsorganisatie van Vandemoortele Izegem werd hierbij grondig onder de loep genomen.
Al deze initiatieven wierpen hun vruchten af, met als kersen op de taart twee ‘Factory of the Future’ awards in 2020 en 2023.
Wat mag je verwachten?
Ga tijdens deze ‘Ten huize van’ in dialoog met Gregory Decottenier, OPEX Manager bij Vandemoortele. Naast een rondleiding, licht hij hun C-FLOW-traject toe.
De gastorganisatie Vandemoortele behoudt zich het recht om bepaalde inschrijvingen uit concurrerende bedrijven omwille van confidentialiteitsredenen te weigeren.
Programma
- 8.30u: ontvangst
- 9.00u: start met korte inleiding door Workitects
- 9.15u: toelichting van het C-Flow traject door Gregory Decottenier
- 10.30u: start rondleiding
- 11.30 u: Q&A
- 12.00u: afronding en broodjeslunch
Leer van de ervaringen van mensgerichte organisaties
Doelstelling:
- Interactieve en inspirerende sessie waarbij de deelnemers het traject en de uitdagingen van de bezochte organisatie (case) leren kennen.
- Delen van de ervaringen en leerlessen, ook intersectoraal.
Doelgroep:
- Organisaties die op weg zijn naar of werk willen maken van een innovatieve arbeidsorganisatie.
- Adviseurs die bezig zijn met de principes van innovatieve arbeidsorganisatie.
- We ambiëren een groep van 15 tot 30 open-minded mensen, die hun eigen organisatie en sectorgrenzen in denken kunnen overstijgen.
Concept:
- We laten dit doorgaan bij de organisatie zelf - als er de mogelijkheid is om de deelnemers te ontvangen. Indien niet mogelijk zorgt Workitects in samenspraak met de organisatie voor een alternatieve locatie.
- Workitects reikt het canvas en denklogica aan.
- De organisatie brengt haar verhaal vanuit een integrale benadering, waarbij kan ingezoomd worden op 1 of meerdere thema’s/bouwstenen
Opbouw:
tijdslot van 3.5 uur
- Inleiding en aanreiken van het organisatiecanvas – Workitects (30 min)
- De spreker(s) krijgt (krijgen) maximaal 2 uur om de case toe te lichten en in interactie te gaan met het publiek - Organisatie (120 min)
- Informeel nakaarten (60 min max).
Wil je zelf als organisatie gastvrouw of gastheer zijn voor een ‘Ten Huize van’ en andere laten meedelen in de opgedane inzichten, valkuilen, successen? Laat het ons weten via info@workitects.be.
Lees meer over onze vorige edities