Doelgroep

- Adviseurs of consultants
- Change managers, HR managers, Project managers 
- CEO’s of COO’s

Niveau

Beginners (nog geen kennis van IAO vereist) 

Inspanning

1/2 dag

Prijs

€ 600 (excl. BTW)

Omschrijving

Wij houden niet van eenheidsworst. Daarom maken we er een punt van om op basis van jouw aanvraag een inspiratiesessie samen te stellen. Eén van onze Workitects geeft een introductie op innovatieve arbeidsorganisatie, toegespitst op jouw situatie.

De essentie van onze inspiratiesessies komt wel steeds op hetzelfde neer: de basisprincipes en werking van een innovatieve arbeidsorganisatie (IAO) worden uitgelegd aan de hand van het organisatiecanvas. Het is een inleiding voor iedereen die weinig kennis heeft van organisatieontwerp en methodes om organisaties te designen.

Tijdens de inspiratiesessies stellen we ook enkele cases/best practices voor die een herontwerp kregen en daarin begeleid werden door Workitects. Daarbij grijpen we terug naar 10 jaar ervaring in de omkadering van verandertrajecten in zowat alle sectoren in Vlaanderen.

X

Aantal deelnemers

Zowel voor kleine als grotere groepen

Trainer

Bijkomende info

Een Workitect komt jou (of je publiek) met plezier een introductie geven op Innovatieve Arbeidsorganisatie (IAO). De inspiratiesessie duurt een halve dag en kan op locatie gegeven worden. Voor meer informatie neem je contact op met info@workitects.be

Magazine

inspiratienota

8 veranderingstrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun veranderingstraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?

Interview

Aan het woord: Soetkin en Caroline

Caroline en Soetkin namen in 2020 deel aan de verkenningsronde voor woonzorgcentra. Zij vertellen over hun ervaringen en de impact van de gratis opleiding.