Doelgroep

- Adviseurs of consultants
- Change managers, HR managers, Project managers 
- CEO’s of COO’s

Niveau

Beginners (nog geen kennis van IAO vereist) 

Inspanning

1/2 dag

Prijs

€ 600 (excl. BTW)

Omschrijving

Wij houden niet van eenheidsworst. Daarom maken we er een punt van om op basis van jouw aanvraag een inspiratiesessie samen te stellen. Eén van onze Workitects geeft een introductie op innovatieve arbeidsorganisatie, toegespitst op jouw situatie.

De essentie van onze inspiratiesessies komt wel steeds op hetzelfde neer: de basisprincipes en werking van een innovatieve arbeidsorganisatie (IAO) worden uitgelegd aan de hand van het organisatiecanvas. Het is een inleiding voor iedereen die weinig kennis heeft van organisatieontwerp en methodes om organisaties te designen.

Tijdens de inspiratiesessies stellen we ook enkele cases/best practices voor die een herontwerp kregen en daarin begeleid werden door Workitects. Daarbij grijpen we terug naar 10 jaar ervaring in de omkadering van verandertrajecten in zowat alle sectoren in Vlaanderen.

X

Aantal deelnemers

Zowel voor kleine als grotere groepen

Trainer

Opleidingsverantwoordelijke

Gard Bemelmans

Gard Bemelmans

Workitects

Bijkomende info

Een Workitect komt jou (of je publiek) met plezier een introductie geven op Innovatieve Arbeidsorganisatie (IAO). De inspiratiesessie duurt een halve dag en kan op locatie gegeven worden. Voor meer informatie neem je contact op met info@workitects.be

Magazine

Doorlooptijd

Het geheim achter een korte doorlooptijd

In maakbedrijven worden vaak de juiste oorzaken van doorlooptijdproblemen over het hoofd gezien. Om problemen in de doorlooptijd op het spoor te komen is het in kaart brengen van de organisatiestructuur cruciaal.

Het veranderproces is van iedereen

Het veranderproces is van iedereen

Verandertrajecten worden vaak bedacht door het management, waarvoor ze soms jaren de tijd nemen en waarbij ze - bij wijze van spreken - na een korte introductie met prachtige powerpoints verwachten dat medewerkers deze onmiddellijk uitvoeren. Kan dit anders?

Werkstress

Tips om de werkstress in woonzorgcentra te verminderen

Om het risico op een burn-out te verminderen moeten de woonzorgcentra hun werk anders organiseren. Wie hiermee wil starten, kan alvast aan de slag met de inzichten uit ons werkbaarheidsonderzoek bij 20 woonzorgcentra. 

Wiser

Boekentip: Wiser

Kan een groep een betere beslissing nemen dan elk groepsindividu apart? Hiernaar kijken de auteurs Sunstein en Hastie met hun kritisch oog in het boek ‘Wiser’. Een boeiend thema en ongelooflijk relevant voor organisaties die zich anders organiseren. We delen enkele inzichten uit het boek.

Hart voor Wichelen

Anders organiseren in tijden van Corona

Hoe beleeft woonzorghuis Molenkouter de Coronacrisis? Interview met Els Meuleman, directeur van een woonzorghuis dat aan de slag is met innovatief organiseren, ook tijdens deze periode. 

Thuiswerken

Welke impact heeft thuiswerken op de werkbaarheid van je job?

Dat wilden we meten. Daarom lanceerden we de Thuiswerkmeter. Ontdek in dit artikel de resultaten van de bevraging. 

Werkstress

De curve van de werkstress-epidemie afvlakken

Bart Van Craeynest, hoofdeconoom bij Voka, voorspelde voor 2020 de grootste terugval van economische activiteit sinds WO II. Die economische crisis dreigt een werkstress-epidemie aan te drijven. Wie helpt om dat tegen te gaan?

werkbaarwerk

Hoe was het op het werk vandaag?

Het antwoord op deze dagelijkse vraag houdt meer in dan je zou verwachten. Het kan een indicatie zijn van de werkbeleving of de werkbaarheid van je job. 

Innovatieve woonzorgcentra

Hoe staat het met de werkbaarheid in onze woonzorgcentra?

We organiseerden een werkbaarheidsbevraging bij 20 Vlaamse woonzorgcentra. Uit deze studie kunnen we al 3 lessen trekken. 

Project Woonzorgcentra

Infosessies IAO in woonzorgcentra

In het voorjaar van 2019 starten we begeleidingstrajecten bij twintig woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra worden twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).