Doelgroep

- Adviseurs of consultants
- Change managers, HR managers, Project managers 
- CEO’s of COO’s

Niveau

Beginners (nog geen kennis van IAO vereist) 

Inspanning

1/2 dag

Prijs

€ 600 (excl. BTW)

Omschrijving

Wij houden niet van eenheidsworst. Daarom maken we er een punt van om op basis van jouw aanvraag een inspiratiesessie samen te stellen. Eén van onze Workitects geeft een introductie op innovatieve arbeidsorganisatie, toegespitst op jouw situatie.

De essentie van onze inspiratiesessies komt wel steeds op hetzelfde neer: de basisprincipes en werking van een innovatieve arbeidsorganisatie (IAO) worden uitgelegd aan de hand van het organisatiecanvas. Het is een inleiding voor iedereen die weinig kennis heeft van organisatieontwerp en methodes om organisaties te designen.

Tijdens de inspiratiesessies stellen we ook enkele cases/best practices voor die een herontwerp kregen en daarin begeleid werden door Workitects. Daarbij grijpen we terug naar 10 jaar ervaring in de omkadering van verandertrajecten in zowat alle sectoren in Vlaanderen.

X

Aantal deelnemers

Zowel voor kleine als grotere groepen

Trainer

Bijkomende info

Een Workitect komt jou (of je publiek) met plezier een introductie geven op Innovatieve Arbeidsorganisatie (IAO). De inspiratiesessie duurt een halve dag en kan op locatie gegeven worden. Voor meer informatie neem je contact op met info@workitects.be

Magazine

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?

Interview

Aan het woord: Soetkin en Caroline

Caroline en Soetkin namen in 2020 deel aan de verkenningsronde voor woonzorgcentra. Zij vertellen over hun ervaringen en de impact van de gratis opleiding. 

Bruggen bouwen op afstand

Blijf je medewerkers betrekken in het veranderproces

Vanwege corona is het moeilijker om medewerkers te betrekken bij het verandertraject. Wij geven 3 manieren om toch bruggen te bouwen tussen het ontwerpteam en alle medewerkers. 

Werkbaar werk

Van een goed ontworpen job naar werkbaar werk

Om meer werkbaar werk te creëren moet je focussen op je jobinhoud en je organisatiestructuur. Laten we beginnen met jobinhoud: hoe ziet een goede job eruit en hoe kunnen we een job verbeteren?

Doorlooptijd

Het geheim achter een korte doorlooptijd

In maakbedrijven worden vaak de juiste oorzaken van doorlooptijdproblemen over het hoofd gezien. Om problemen in de doorlooptijd op het spoor te komen is het in kaart brengen van de organisatiestructuur cruciaal.

Het veranderproces is van iedereen

Het veranderproces is van iedereen

Verandertrajecten worden vaak bedacht door het management, waarvoor ze soms jaren de tijd nemen en waarbij ze - bij wijze van spreken - na een korte introductie met prachtige powerpoints verwachten dat medewerkers deze onmiddellijk uitvoeren. Kan dit anders?

Werkstress

Tips om de werkstress in woonzorgcentra te verminderen

Om het risico op een burn-out te verminderen moeten de woonzorgcentra hun werk anders organiseren. Wie hiermee wil starten, kan alvast aan de slag met de inzichten uit ons werkbaarheidsonderzoek bij 20 woonzorgcentra. 

Wiser

Boekentip: Wiser

Kan een groep een betere beslissing nemen dan elk groepsindividu apart? Hiernaar kijken de auteurs Sunstein en Hastie met hun kritisch oog in het boek ‘Wiser’. Een boeiend thema en ongelooflijk relevant voor organisaties die zich anders organiseren. We delen enkele inzichten uit het boek.

Thuiswerken

Welke impact heeft thuiswerken op de werkbaarheid van je job?

Dat wilden we meten. Daarom lanceerden we de Thuiswerkmeter. Ontdek in dit artikel de resultaten van de bevraging.