Context

Bedrijven - ook deze in onze agrovoedingsketen - digitaliseren meer en meer en stappen vervolgens in trajecten om hun digitale data beter in te zetten door ze te delen. Dat gebeurt zowel binnen een bedrijf als daarbuiten doorheen een keten met verschillende ketenpartners. Technologisch is datadelen haalbaar, maar de (nieuwe) werkbaarheid voor de werknemers is nog onderbelicht? Het onderzoeksproject CHAIN gaat, met steun vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF), na waar er voor werknemers struikelblokken liggen qua digitalisatie en datadelen, op de dagdagelijkse werkvloer. Hoe kunnen die hindernissen weggewerkt worden op een duurzame manier met aandacht voor humaan kapitaal. CHAIN connecteert bedrijven, maar vooral mensen: Connecting Humans in the Agrifood INdustry.

Chain

Onderzoeksaanpak

We stellen een opleidingstraject op om bedrijven uit de agrovoedingssector te ondersteunen in een digitalisatie en datadelen traject op maat van hun werknemers. Het traject wordt ontwikkeld en getest in nauwe samenwerking met bestaande bedrijven uit verschillende agrovoedingsketens. Het begeleidingstraject heeft 4 fasen: initiatiefase (analyse en verkenning van de keten en ketenpartners), funderingsfase (consolidatie en opstart), realisatiefase (implementatie) en herijkingsfase (evaluatie en bijsturing). Na een reeks testen valideren we het traject aan de hand van extra bedrijven.

CHAIN resulteert onder meer in een draaiboek, te beschouwen als een nuttige handleiding voor elk van de projectpartners, maar zeker ook voor reguliere opleidingsverstrekkers. Wij verwachten dat dit de duurzaamheid van het begeleidingstraject waarborgt. En dat de beproefde trajecten zo ook makkelijker als voorbeeld kunnen dienen voor bedrijven die niet in CHAIN zelf zaten.

 

In samenwerking met:

Chain

Vragen over dit project?

Lieven Eeckelaert

Lieven Eeckelaert

0473 96 16 99

Magazine

x

een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?