Werkinstrumenten

Gesterkt door onze praktijkervaring en academische kennis, ontwikkelden we digitale en fysieke toolsConsultants gebruiken deze in het werkveld. In sommige gevallen kunnen organisaties er ook zelfstandig mee aan de slag.

Elk van de tools zoomt in op een ander aspect van organisatieontwerp. Onze werkinstrumenten tonen concreet aan wat de link is tussen, onder andere: structuurkeuzes en welzijn op het werk, structuur en performantieleiderschapsgedrag en teamwerking.

Digitale & fysieke tools

Werkblokken

Werkblokken

Twee bedrijven met elkaar in concurrentie. Het ene bedrijf werkt als groep, het andere bedrijf werkt met verschillende afdelingen die gespecialiseerd zijn in afzonderlijke onderdelen van het productieproces. Via dit simulatiespel maak je kennis met organisatiestructuren en ondervind je zelf welke keuzes een goed resultaat opleveren.

Werkmeter meet werkbaarheid in je organisatie

Werkmeter

Werkmeter is een analyse van het welzijn op het werk. Het vertrekpunt is onze werknemersbevraging, een enquête die focust op jobinhoud en arbeidsorganisatie. Beide zijn bepalend voor de manier waarop iemand zich op zijn werk voelt en hoe goed hij in staat is om dat werk uit te voeren.

Werkinstrument op maat

Wij kunnen onze bestaande werkinstrumenten 'tweaken' op basis van jouw situatie, organisatie of vraag. Dat wil zeggen dat we een werkinstrument op enkele punten kunnen aanpassen zodat jij het beter kan gebruiken. Zo maakten we bijvoorbeeld een gepersonaliseerde versie van 'Werkblokken' voor Vivaldis Interim. Elke keer er een nieuwe collega start, maakt deze kennis met 'stroomsgewijs organiseren' via ons simulatiespel.

Magazine

Project Woonzorgcentra

Infosessies IAO in woonzorgcentra

In het voorjaar van 2019 starten we begeleidingstrajecten bij twintig woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra worden twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).