Kennismaken met IAO

Ervaar je als woonzorgcentrum een hoge werkdruk bij medewerkers en wil je leren hoe werkbare jobs te creëren? Ben je benieuwd hoe je de talenten van je medewerkers kan inzetten? Wat betekent gedeeld leiderschap in de praktijk? 

Kom dan zeker eens kennismaken met innovatieve arbeidsorganisatie tijdens de gratis verkenningsronde, georganiseerd in samenwerking met de Vlaamse Overheid. Tijdens de opleidingsreeks kan je kennismaken met innovatieve arbeidsorganisatie, meer bepaald voor woonzorgcentra. De drie opleidingsdagen gaan door tussen maart en juni 2021. Als deelnemer leer je wat IAO voor jou kan betekenen. Telkens maak je ook kennis met een woonzorgcentrum die al gestart zijn met hun verandertraject (een starter of een gevorderde uit het project). Zo kunnen de deelnemers naast de theoretische inzichten, ook leren hoe andere woonzorgcentra hun traject aanpakken. 

Doelgroep

Bestuurders, directie, diensthoofden, HR, ...

Niveau

Beginner

Duur

3 volledige dagen - data afhankelijk van provincie

Prijs

Gratis - inschrijven verplicht

Dag 1

We verkennen de uitdagingen waar woonzorgcentra voor staan en tonen aan hoe IAO de oplossing hiervoor kan zijn. Workitects ontwikkelde een integrale aanpak om met de werkbaarheid van je organisatie aan de slag te gaan: het organisatiecanvas. We duiken in de eerste sessie al in twee bouwstenen: Visie en Proces. 

Dag 3

Hoe bouw je een (autonoom) team op? Hoever gaat de opdracht van een team? We loodsen je door een aantal werkingsprincipes binnen een team. Tenslotte bundelen we alles tezamen. Hoe ga je nu van start om te veranderen naar een innovatieve arbeidsorganisatie? Wat zijn de valkuilen? Wat is een goede veranderaanpak?

Dag 2

We gaan samen op zoek naar een goede structuur voor jouw organisatie. Welke vormen zijn er en welke past bij jouw medewerkers? Een nieuwe structuur brengt natuurlijk gevolgen met zich mee, ook voor je leidinggevenden. Hoe verdeel je het leiderschap binnen de nieuwe structuur? Hoe evolueer je naar gedeeld leiderschap?

Vlaanderen

Data per provincie

Hieronder kan je de data van de sessies voor jouw provincie vinden. Wanneer je je inschrijft voor de verkennersronde verwachten we dat je bij elke sessie aanwezig kan zijn. Plan deze dus zeker op voorhand in bij jezelf (en je collega's). 

Antwerpen

Sessie 1: 26/03/2021
Sessie 2: 29/04/2021
Sessie 3: 18/06/2021

Vlaams-Brabant & Brussel

Sessie 1: 15/03/2021
Sessie 2: 26/04/2021
Sessie 3: 15/06/2021

 

Oost-Vlaanderen

Sessie 1: 12/03/2021
Sessie 2: 23/04/2021
Sessie 3: 08/06/2021

West-Vlaanderen

Sessie 1: 29/03/2021
Sessie 2: 05/05/2021
Sessie 3: 21/06/2021

Limburg

Sessie 1: 01/03/2021
Sessie 2: 22/04/2021
Sessie 3: 07/06/2021

Inschrijven verplicht

In 2021 organiseren we per provincie een gratis verkenningsronde voor woonzorgcentra met interesse voor innovatieve arbeidsorganisatie. Je leert wat IAO voor jouw woonzorgcentrum kan betekenen en maakt kennis met andere centra die reeds gestart zijn met een traject.

Nog enkele praktische zaken:

  • Voor bestuurders, directies, diensthoofden, HR, ...
  • 10 tot 20 deelnemende WZC per provincie
  • Max. 3 deelnemers per organisatie
  • Gratis inschrijven
  • Je wordt op alle sessies verwacht.
Vereist veld
Adres organisatie
Ik schrijf me in voor:

Magazine

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?

Interview

Aan het woord: Soetkin en Caroline

Caroline en Soetkin namen in 2020 deel aan de verkenningsronde voor woonzorgcentra. Zij vertellen over hun ervaringen en de impact van de gratis opleiding. 

Bruggen bouwen op afstand

Blijf je medewerkers betrekken in het veranderproces

Vanwege corona is het moeilijker om medewerkers te betrekken bij het verandertraject. Wij geven 3 manieren om toch bruggen te bouwen tussen het ontwerpteam en alle medewerkers. 

Werkbaar werk

Van een goed ontworpen job naar werkbaar werk

Om meer werkbaar werk te creëren moet je focussen op je jobinhoud en je organisatiestructuur. Laten we beginnen met jobinhoud: hoe ziet een goede job eruit en hoe kunnen we een job verbeteren?

Doorlooptijd

Het geheim achter een korte doorlooptijd

In maakbedrijven worden vaak de juiste oorzaken van doorlooptijdproblemen over het hoofd gezien. Om problemen in de doorlooptijd op het spoor te komen is het in kaart brengen van de organisatiestructuur cruciaal.

Het veranderproces is van iedereen

Het veranderproces is van iedereen

Verandertrajecten worden vaak bedacht door het management, waarvoor ze soms jaren de tijd nemen en waarbij ze - bij wijze van spreken - na een korte introductie met prachtige powerpoints verwachten dat medewerkers deze onmiddellijk uitvoeren. Kan dit anders?

Werkstress

Tips om de werkstress in woonzorgcentra te verminderen

Om het risico op een burn-out te verminderen moeten de woonzorgcentra hun werk anders organiseren. Wie hiermee wil starten, kan alvast aan de slag met de inzichten uit ons werkbaarheidsonderzoek bij 20 woonzorgcentra. 

Wiser

Boekentip: Wiser

Kan een groep een betere beslissing nemen dan elk groepsindividu apart? Hiernaar kijken de auteurs Sunstein en Hastie met hun kritisch oog in het boek ‘Wiser’. Een boeiend thema en ongelooflijk relevant voor organisaties die zich anders organiseren. We delen enkele inzichten uit het boek.

Hart voor Wichelen

Anders organiseren in tijden van Corona

Hoe beleeft woonzorghuis Molenkouter de Coronacrisis? Interview met Els Meuleman, directeur van een woonzorghuis dat aan de slag is met innovatief organiseren, ook tijdens deze periode. 

Thuiswerken

Welke impact heeft thuiswerken op de werkbaarheid van je job?

Dat wilden we meten. Daarom lanceerden we de Thuiswerkmeter. Ontdek in dit artikel de resultaten van de bevraging.