Doelgroep

- Change managers, HR managers, Project managers
- CEO’s, COO's, operationeel leidinggevenden
- Adviseurs

Niveau

Beginner

Inspanning

6 webinars van 1,5 uur

Prijs

€600 (excl. BTW)

voor de volledige webinarreeks

€100 (excl. BTW) 

per webinar

Webinar 1

Wat is het belang van een visie?

Wanneer je een organisatie opstart, dan werk je fel aan je visie. Vaak verdwijnt deze sterk naar de achtergrond terwijl je organisatie verder groeit. Waarom halen we deze toch terug naar de voorgrond? En waarom is dat zo noodzakelijk voor je integrale benadering? 

Webinar 3

Hoe structureer je de opdracht?

Je hebt je opdracht bepaald, maar nu moet je de taken en verantwoordelijkheden verdelen om deze te kunnen realiseren. Wat zijn de 4 oerregimes om je opdracht te organiseren? We loodsen je door enkele voorbeelden. 

Webinar 5

Wat maakt een (autonoom) team?

Hoever gaat de opdracht van een team? Bepaal vervolgens de juiste graad van autonomie om de opdracht goed te kunnen oppakken. Tenslotte loodsen we je door een aantal werkingsprincipes binnen een team. 

Webinar 2

Hoe bepaal je de opdracht?

Wat is nu juist het werk dat georganiseerd moet worden? Welke meerwaarde geeft jouw organisatie als output? In deze webinar leer je de verschillende types activiteiten kennen en je opdracht te bepalen.
 

Webinar 4

Hoe (her)verdeel je je leiderschap?

Als je anders gaat organiseren, kantel je de hiërarchie om. Verantwoordelijkheden moet herverdeeld worden. Wat blijft bij een leidinggevende en wat wordt gedeeld door het team? Wat betekent "gedeeld leiderschap"?

Webinar 6

Volgen je systemen je structuur?

Wat is de impact die werknemers kunnen hebben op systemen? Systemen horen te helpen met kennisdeling en informatiedoorstroming. Hoe helpt jouw systeem de medewerkers op vlak van kennis, informatie en planning? 

Opleidingsdata 2021

Voorjaar 2021

 • 24 februari - 14u
 • 3 maart - 10u
 • 11 maart - 10u
 • 17 maart - 10u
 • 25 maart - 10u 
 • 31 maart - 10u

 

Najaar 2021

 • 16 september - 10u
 • 23 september - 10u
 • 30 september - 10u
 • 7 oktober - 10u
 • 14 oktober - 10u
 • 21 oktober - 10u

Inschrijven voor de volledige reeks

Laat je gegevens achter in het formulier. Wij contacteren je daarna voor de betaling en bezorgen je de link om de webinars te volgen. 

Vragen? Mail gerust naar Eliene.

Inschrijven voor aparte webinar(s)? 

Laat ons via het formulier weten welke webinar(s) je wil volgen en bevestig ons dat je het organisatiecanvas al kent. Daarna ontvang je de registratielink(s) voor je gekozen webinar(s).

Vragen? Mail gerust naar Eliene.

Praktisch

Start

Locatie

Bij jou thuis

Tijd

6 webinars van 1,5 uur
Start: 24 februari 2021
Einde: 31 maart 2021

Prijs

€600 (excl. BTW)

Bijkomende info

Is dit wel iets voor mijn organisatie?
Nog niet helemaal overtuigd? Volg dan onze gratis webinar: verken innovatieve arbeidsorganisatie.

Ik wil graag slechts 1 module volgen. Kan dat? 
Ja, dat kan als je een basiskennis IAO hebt en het organisatiecanvas kent.
Wanneer de trainer tijdens je module verwijst naar een andere bouwsteen, dan moet je kunnen meevolgen. 

Hoe volg ik de webinar?
Je ontvangt van ons een link nadat je je hebt ingeschreven. We gebruiken Zoom voor de volledige webinarreeks. Vragen hierover? Contacteer Eliene. 

Magazine

Doorlooptijd

Het geheim achter een korte doorlooptijd

In maakbedrijven worden vaak de juiste oorzaken van doorlooptijdproblemen over het hoofd gezien. Om problemen in de doorlooptijd op het spoor te komen is het in kaart brengen van de organisatiestructuur cruciaal.

Het veranderproces is van iedereen

Het veranderproces is van iedereen

Verandertrajecten worden vaak bedacht door het management, waarvoor ze soms jaren de tijd nemen en waarbij ze - bij wijze van spreken - na een korte introductie met prachtige powerpoints verwachten dat medewerkers deze onmiddellijk uitvoeren. Kan dit anders?

Werkstress

Tips om de werkstress in woonzorgcentra te verminderen

Om het risico op een burn-out te verminderen moeten de woonzorgcentra hun werk anders organiseren. Wie hiermee wil starten, kan alvast aan de slag met de inzichten uit ons werkbaarheidsonderzoek bij 20 woonzorgcentra. 

Wiser

Boekentip: Wiser

Kan een groep een betere beslissing nemen dan elk groepsindividu apart? Hiernaar kijken de auteurs Sunstein en Hastie met hun kritisch oog in het boek ‘Wiser’. Een boeiend thema en ongelooflijk relevant voor organisaties die zich anders organiseren. We delen enkele inzichten uit het boek.

Hart voor Wichelen

Anders organiseren in tijden van Corona

Hoe beleeft woonzorghuis Molenkouter de Coronacrisis? Interview met Els Meuleman, directeur van een woonzorghuis dat aan de slag is met innovatief organiseren, ook tijdens deze periode. 

Thuiswerken

Welke impact heeft thuiswerken op de werkbaarheid van je job?

Dat wilden we meten. Daarom lanceerden we de Thuiswerkmeter. Ontdek in dit artikel de resultaten van de bevraging. 

Werkstress

De curve van de werkstress-epidemie afvlakken

Bart Van Craeynest, hoofdeconoom bij Voka, voorspelde voor 2020 de grootste terugval van economische activiteit sinds WO II. Die economische crisis dreigt een werkstress-epidemie aan te drijven. Wie helpt om dat tegen te gaan?

werkbaarwerk

Hoe was het op het werk vandaag?

Het antwoord op deze dagelijkse vraag houdt meer in dan je zou verwachten. Het kan een indicatie zijn van de werkbeleving of de werkbaarheid van je job. 

Innovatieve woonzorgcentra

Hoe staat het met de werkbaarheid in onze woonzorgcentra?

We organiseerden een werkbaarheidsbevraging bij 20 Vlaamse woonzorgcentra. Uit deze studie kunnen we al 3 lessen trekken. 

Project Woonzorgcentra

Infosessies IAO in woonzorgcentra

In het voorjaar van 2019 starten we begeleidingstrajecten bij twintig woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra worden twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).