Digitale & fysieke tools

Leiderschap

Hulpinstrumenten: naar gedeeld leiderschap

Gedeeld leiderschap, gespreid leiderschap, collectief leiderschap, distributief leiderschap, collaboratief leiderschap: het zijn zo goed als synoniemen van elkaar. Wij gebruiken liefst ‘gedeeld leiderschap’ als term. Maar wat houdt dat juist in en hoe ‘deel’ je leiderschap?

TeamWorks

TeamWorks

Teamontwikkeling is een thema waar organisaties vaak op vastlopen. Met TeamWorks heb je een eenvoudige tool in handen om actief te werken aan de efficiëntie en de effectiviteit van je team

Werkblokken

Werkblokken

Twee bedrijven met elkaar in concurrentie. Het ene bedrijf werkt als groep, het andere bedrijf werkt met verschillende afdelingen die gespecialiseerd zijn in afzonderlijke onderdelen van het productieproces. Via dit simulatiespel maak je kennis met organisatiestructuren en ondervind je zelf welke keuzes een goed resultaat opleveren.

Werkmeter meet werkbaarheid in je organisatie

Werkmeter

Werkmeter is een analyse van het welzijn op het werk. Het vertrekpunt is onze werknemersbevraging, een enquête die focust op jobinhoud en arbeidsorganisatie. Beide zijn bepalend voor de manier waarop iemand zich op zijn werk voelt en hoe goed hij in staat is om dat werk uit te voeren.

Werkinstrument op maat

Wij kunnen onze bestaande werkinstrumenten 'tweaken' op basis van jouw situatie, organisatie of vraag. Dat wil zeggen dat we een werkinstrument op enkele punten kunnen aanpassen zodat jij het beter kan gebruiken. Zo maakten we bijvoorbeeld een gepersonaliseerde versie van 'Werkblokken' voor Vivaldis Interim. Elke keer er een nieuwe collega start, maakt deze kennis met 'stroomsgewijs organiseren' via ons simulatiespel.

Magazine

Hart voor Wichelen

Anders organiseren in tijden van Corona

Hoe beleeft woonzorghuis Molenkouter de Coronacrisis? Interview met Els Meuleman, directeur van een woonzorghuis dat aan de slag is met innovatief organiseren, ook tijdens deze periode. 

Thuiswerken

Welke impact heeft thuiswerken op de werkbaarheid van je job?

Dat wilden we meten. Daarom lanceerden we de Thuiswerkmeter. Ontdek in dit artikel de resultaten van de bevraging. 

Werkstress

De curve van de werkstress-epidemie afvlakken

Bart Van Craeynest, hoofdeconoom bij Voka, voorspelde voor 2020 de grootste terugval van economische activiteit sinds WO II. Die economische crisis dreigt een werkstress-epidemie aan te drijven. Wie helpt om dat tegen te gaan?

werkbaarwerk

Hoe was het op het werk vandaag?

Het antwoord op deze dagelijkse vraag houdt meer in dan je zou verwachten. Het kan een indicatie zijn van de werkbeleving of de werkbaarheid van je job. 

Innovatieve woonzorgcentra

Hoe staat het met de werkbaarheid in onze woonzorgcentra?

We organiseerden een werkbaarheidsbevraging bij 20 Vlaamse woonzorgcentra. Uit deze studie kunnen we al 3 lessen trekken. 

Project Woonzorgcentra

Infosessies IAO in woonzorgcentra

In het voorjaar van 2019 starten we begeleidingstrajecten bij twintig woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra worden twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).