Met deze digitale en fysieke tools kunnen managementconsultants én organisaties zelfstandig aan de slag. Elke tool zoomt in op een specifiek thema binnen organisatieontwerp, zoals bijvoorbeeld leiderschap of teamwerking. Deze werkinstrumenten tonen ook hoe structuurkeuzes je bedrijfsprestaties en welzijn op het werk beïnvloeden

Digitale & fysieke tools

x

Werkmeter

De Werkmeter is een medewerkersbevraging, die je een betrouwbaar zicht geeft op de organisatie van het werk en de jobinhoud van medewerkers. Daar waar andere engagement surveys focussen op werkbeleving, maakt de Werkmeter ook de link met de organisatiestructuur zichtbaar. Je organisatiestructuur bepaalt namelijk het gedrag van medewerkers en heeft invloed op hun prestatieniveau. Wil jij het beste in je medewerkers naar boven halen? Wij helpen je graag!

TeamWorks

TeamWorks

Teamontwikkeling is een thema waar organisaties vaak op vastlopen. Met TeamWorks heb je een eenvoudige tool in handen om actief te werken aan de efficiëntie en de effectiviteit van je team

Gedeeld leiderschap

Gedeeld leiderschap: introduceren en cultiveren

Er zijn 4 duidelijke uitdagingen die je moet aangaan, om naar gedeeld leiderschap te evolueren. Wij zouden Workitects niet zijn, als we niet voor elk van deze 4 stappen een hulpmiddel hadden. 

Werkblokken

Werkblokken

Twee bedrijven met elkaar in concurrentie. Het ene bedrijf werkt als groep, het andere bedrijf werkt met verschillende afdelingen die gespecialiseerd zijn in afzonderlijke onderdelen van het productieproces. Via dit simulatiespel maak je kennis met organisatiestructuren en ondervind je zelf welke keuzes een goed resultaat opleveren.

Werkinstrument op maat

Wij kunnen onze bestaande werkinstrumenten 'tweaken' op basis van jouw situatie, organisatie of vraag. Dat wil zeggen dat we een werkinstrument op enkele punten kunnen aanpassen zodat jij het beter kan gebruiken. Zo maakten we bijvoorbeeld een gepersonaliseerde versie van 'Werkblokken' voor Vivaldis Interim. Elke keer er een nieuwe collega start, maakt deze kennis met 'stroomsgewijs organiseren' via ons simulatiespel.

Magazine

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

Een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.