Met deze digitale en fysieke tools kunnen managementconsultants én organisaties zelfstandig aan de slag. Elke tool zoomt in op een specifiek thema binnen organisatieontwerp, zoals bijvoorbeeld leiderschap of teamwerking. Deze werkinstrumenten tonen ook hoe structuurkeuzes je bedrijfsprestaties en welzijn op het werk beïnvloeden

Digitale & fysieke tools

Werkmeter

Werkmeter

Je wil het engagement van je medewerkers vergroten? Kijk dan hoe mensen hun werk juist beleven. Want betrokken medewerkers zijn (meestal) tevreden medewerkers en essentieel voor een performante organisatie. Via Werkmeter peil je naar de werkbeleving en je ziet hoe aanpassingen aan de organisatiestructuur deze gunstig beïnvloeden. 

Werkblokken

Werkblokken

Twee bedrijven met elkaar in concurrentie. Het ene bedrijf werkt als groep, het andere bedrijf werkt met verschillende afdelingen die gespecialiseerd zijn in afzonderlijke onderdelen van het productieproces. Via dit simulatiespel maak je kennis met organisatiestructuren en ondervind je zelf welke keuzes een goed resultaat opleveren.

TeamWorks

TeamWorks

Teamontwikkeling is een thema waar organisaties vaak op vastlopen. Met TeamWorks heb je een eenvoudige tool in handen om actief te werken aan de efficiëntie en de effectiviteit van je team

Gedeeld leiderschap

Gedeeld leiderschap: introduceren en cultiveren

Er zijn 4 duidelijke uitdagingen die je moet aangaan, om naar gedeeld leiderschap te evolueren. Wij zouden Workitects niet zijn, als we niet voor elk van deze 4 stappen een hulpmiddel hadden. 

Werkinstrument op maat

Wij kunnen onze bestaande werkinstrumenten 'tweaken' op basis van jouw situatie, organisatie of vraag. Dat wil zeggen dat we een werkinstrument op enkele punten kunnen aanpassen zodat jij het beter kan gebruiken. Zo maakten we bijvoorbeeld een gepersonaliseerde versie van 'Werkblokken' voor Vivaldis Interim. Elke keer er een nieuwe collega start, maakt deze kennis met 'stroomsgewijs organiseren' via ons simulatiespel.

Magazine

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?

Interview

Aan het woord: Soetkin en Caroline

Caroline en Soetkin namen in 2020 deel aan de verkenningsronde voor woonzorgcentra. Zij vertellen over hun ervaringen en de impact van de gratis opleiding. 

Bruggen bouwen op afstand

Blijf je medewerkers betrekken in het veranderproces

Vanwege corona is het moeilijker om medewerkers te betrekken bij het verandertraject. Wij geven 3 manieren om toch bruggen te bouwen tussen het ontwerpteam en alle medewerkers. 

Werkbaar werk

Van een goed ontworpen job naar werkbaar werk

Om meer werkbaar werk te creëren moet je focussen op je jobinhoud en je organisatiestructuur. Laten we beginnen met jobinhoud: hoe ziet een goede job eruit en hoe kunnen we een job verbeteren?

Doorlooptijd

Het geheim achter een korte doorlooptijd

In maakbedrijven worden vaak de juiste oorzaken van doorlooptijdproblemen over het hoofd gezien. Om problemen in de doorlooptijd op het spoor te komen is het in kaart brengen van de organisatiestructuur cruciaal.

Het veranderproces is van iedereen

Het veranderproces is van iedereen

Verandertrajecten worden vaak bedacht door het management, waarvoor ze soms jaren de tijd nemen en waarbij ze - bij wijze van spreken - na een korte introductie met prachtige powerpoints verwachten dat medewerkers deze onmiddellijk uitvoeren. Kan dit anders?

Werkstress

Tips om de werkstress in woonzorgcentra te verminderen

Om het risico op een burn-out te verminderen moeten de woonzorgcentra hun werk anders organiseren. Wie hiermee wil starten, kan alvast aan de slag met de inzichten uit ons werkbaarheidsonderzoek bij 20 woonzorgcentra. 

Wiser

Boekentip: Wiser

Kan een groep een betere beslissing nemen dan elk groepsindividu apart? Hiernaar kijken de auteurs Sunstein en Hastie met hun kritisch oog in het boek ‘Wiser’. Een boeiend thema en ongelooflijk relevant voor organisaties die zich anders organiseren. We delen enkele inzichten uit het boek.

Thuiswerken

Welke impact heeft thuiswerken op de werkbaarheid van je job?

Dat wilden we meten. Daarom lanceerden we de Thuiswerkmeter. Ontdek in dit artikel de resultaten van de bevraging.