Frank De Craecker

Met mijn strategische bedrijfservaring wil ik organisaties begeleiden in hun zoektocht naar innovatie en groei. Als professional met sterke analytische en strategische vaardigheden ken ik de mogelijkheden om strategieën te vertalen in plannen en de implementatie daarvan te verzekeren. Ik ondersteun organisaties bij verandering en creëer betrokkenheid bij medewerkers zodat zij goesting krijgen om betere resultaten te halen. Dat doe ik ook aan de hand van opleidingen

Goed om te weten
  • Ervaring: meer dan 10 jaar
  • Thema's: werkbaarheid en welzijn, change management, organisatieontwerp, strategie, projectmanagement, visie en cultuur, procesanalyses, leiderschap, jobinhoud van medewerkers, teamontwikkeling, autonome teams
Frank De Craecker
Karen Wouters

Karen Wouters

In 2006 kwam ik voor het eerst in contact met de theorie van gedeeld leiderschap aan de University of Maryland. Door terug in België met organisaties aan de slag te gaan besefte ik hoe sterk leiderschap verweven is met organisatieontwerp en hoe moeilijk het kan zijn om het leiderschap aan te passen aan een nieuw organisatiemodel. Sindsdien onderzoek ik verder de link tussen leiderschap en organisatieontwerp en begeleid ik organisaties hierrond. Om organisaties te helpen ontwikkelde ik enkele leiderschapstools

Goed om te weten
  • Ervaring: meer dan 10 jaar
  • Thema's: leiderschap, teamontwikkeling, autonome teams, horizontaal loopbaanbeleid

Laura Nurski

Als onderzoeker geloof ik sterk in de waarde van evidence-based en datagedreven werken met organsaties, teams en mensen. Daarom bestudeer ik binnen de Workitects-onderzoeksprojecten de link tussen organisatieontwerp, jobinhoud en werkbaarheid. Uit dit onderzoek ontwikkelden we Werkmeter, ons analyse-instrument voor welzijn op het werk. Zit je met verdiepende vragen rond Werkmeter of ons werkbaarheidsonderzoek? Dan kan je bij mij terecht!

Goed om te weten
  • Ervaring: meer dan 10 jaar
  • Thema's: werkbaarheid en welzijn op het werk
Laura Nurski
Seth Maenen

Seth Maenen

Vanuit mijn achtergrond in organisatiesociologie ben ik continu op zoek naar verbinding tussen theorie, data en praktijk. Mijn focus ligt op het ontwikkelen van goed onderbouwde en –waar mogelijk- datagedreven interventies in organisaties. Ik help om zo efficiënt mogelijk de verschillende kanten van een organisatie te belichten, en elk advies is erop gericht om in dialoog hoofd- en bijzaak, oorzaak en gevolg, duidelijk te onderscheiden. In 2018 publiceerde ik het boek Van Babel tot ontwerp van wat ik tot dan toe geleerd had.

Goed om te weten
  • Ervaring: meer dan 10 jaar
  • Thema's: werkbaarheid en welzijn, change management, organisatieontwerp, strategie, projectmanagement, procesanalyses, leiderschap, jobinhoud van medewerkers, teamontwikkeling, autonome teams

Lieven Eeckelaert

Vanuit mijn achtergrond als preventieadviseur en ergonoom ben ik erg geïnteresseerd in de link tussen de arbeidsorganisatorische context, teamontwerp en -werking en de werkbaarheid van jobs. Als senior consultant in de innovatieve arbeidsorganisatie heb ik ervaring in de begeleiding van organisaties richting een betere performantie en meer werkbaarheid. Ik coördineer(de) in dit verband vanuit Workitects heel wat innovatieprojecten in verschillende sectoren.

Goed om te weten

  • Ervaring: meer dan 10 jaar
  • Thema's: werkbaarheid en welzijn op het werk, change management, organisatieontwerp, project management, jobinhoud, teamontwikkeling, autonome teams
Lieven Eeckelaert
spreekuur met een workitect

Laat je de keuze liever aan ons? 

Geen probleem, vertel ons iets meer over jezelf en we matchen je met de ideale gesprekspartner. We zetten steeds in op de sterktes van onze experten, zodat jij tijdens het spreekuur de juiste ondersteuning krijgt.

Magazine

Doorlooptijd

Het geheim achter een korte doorlooptijd

In maakbedrijven worden vaak de juiste oorzaken van doorlooptijdproblemen over het hoofd gezien. Om problemen in de doorlooptijd op het spoor te komen is het in kaart brengen van de organisatiestructuur cruciaal.

Het veranderproces is van iedereen

Het veranderproces is van iedereen

Verandertrajecten worden vaak bedacht door het management, waarvoor ze soms jaren de tijd nemen en waarbij ze - bij wijze van spreken - na een korte introductie met prachtige powerpoints verwachten dat medewerkers deze onmiddellijk uitvoeren. Kan dit anders?

Werkstress

Tips om de werkstress in woonzorgcentra te verminderen

Om het risico op een burn-out te verminderen moeten de woonzorgcentra hun werk anders organiseren. Wie hiermee wil starten, kan alvast aan de slag met de inzichten uit ons werkbaarheidsonderzoek bij 20 woonzorgcentra. 

Wiser

Boekentip: Wiser

Kan een groep een betere beslissing nemen dan elk groepsindividu apart? Hiernaar kijken de auteurs Sunstein en Hastie met hun kritisch oog in het boek ‘Wiser’. Een boeiend thema en ongelooflijk relevant voor organisaties die zich anders organiseren. We delen enkele inzichten uit het boek.

Hart voor Wichelen

Anders organiseren in tijden van Corona

Hoe beleeft woonzorghuis Molenkouter de Coronacrisis? Interview met Els Meuleman, directeur van een woonzorghuis dat aan de slag is met innovatief organiseren, ook tijdens deze periode. 

Thuiswerken

Welke impact heeft thuiswerken op de werkbaarheid van je job?

Dat wilden we meten. Daarom lanceerden we de Thuiswerkmeter. Ontdek in dit artikel de resultaten van de bevraging. 

Werkstress

De curve van de werkstress-epidemie afvlakken

Bart Van Craeynest, hoofdeconoom bij Voka, voorspelde voor 2020 de grootste terugval van economische activiteit sinds WO II. Die economische crisis dreigt een werkstress-epidemie aan te drijven. Wie helpt om dat tegen te gaan?

werkbaarwerk

Hoe was het op het werk vandaag?

Het antwoord op deze dagelijkse vraag houdt meer in dan je zou verwachten. Het kan een indicatie zijn van de werkbeleving of de werkbaarheid van je job. 

Innovatieve woonzorgcentra

Hoe staat het met de werkbaarheid in onze woonzorgcentra?

We organiseerden een werkbaarheidsbevraging bij 20 Vlaamse woonzorgcentra. Uit deze studie kunnen we al 3 lessen trekken. 

Project Woonzorgcentra

Infosessies IAO in woonzorgcentra

In het voorjaar van 2019 starten we begeleidingstrajecten bij twintig woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra worden twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).