Frank De Craecker

Met mijn strategische bedrijfservaring wil ik organisaties begeleiden in hun zoektocht naar innovatie en groei. Als professional met sterke analytische en strategische vaardigheden ken ik de mogelijkheden om strategieën te vertalen in plannen en de implementatie daarvan te verzekeren. Ik ondersteun organisaties bij verandering en creëer betrokkenheid bij medewerkers zodat zij goesting krijgen om betere resultaten te halen. Dat doe ik ook aan de hand van opleidingen

Goed om te weten
  • Ervaring: meer dan 10 jaar
  • Thema's: werkbaarheid en welzijn, change management, organisatieontwerp, strategie, projectmanagement, visie en cultuur, procesanalyses, leiderschap, jobinhoud van medewerkers, teamontwikkeling, autonome teams
Frank De Craecker
Karen Wouters

Karen Wouters

In 2006 kwam ik voor het eerst in contact met de theorie van gedeeld leiderschap aan de University of Maryland. Door terug in België met organisaties aan de slag te gaan besefte ik hoe sterk leiderschap verweven is met organisatieontwerp en hoe moeilijk het kan zijn om het leiderschap aan te passen aan een nieuw organisatiemodel. Sindsdien onderzoek ik verder de link tussen leiderschap en organisatieontwerp en begeleid ik organisaties hierrond. Om organisaties te helpen ontwikkelde ik enkele leiderschapstools

Goed om te weten
  • Ervaring: meer dan 10 jaar
  • Thema's: leiderschap, teamontwikkeling, autonome teams, horizontaal loopbaanbeleid

Lieven Eeckelaert

Vanuit mijn achtergrond als preventieadviseur en ergonoom ben ik erg geïnteresseerd in de link tussen de arbeidsorganisatorische context, teamontwerp en -werking en de werkbaarheid van jobs. Als senior consultant in de innovatieve arbeidsorganisatie heb ik ervaring in de begeleiding van organisaties richting een betere performantie en meer werkbaarheid. Ik coördineer(de) in dit verband vanuit Workitects heel wat innovatieprojecten in verschillende sectoren.

Goed om te weten

  • Ervaring: meer dan 10 jaar
  • Thema's: werkbaarheid en welzijn op het werk, change management, organisatieontwerp, project management, jobinhoud, teamontwikkeling, autonome teams
Lieven Eeckelaert
spreekuur met een workitect

Laat je de keuze liever aan ons? 

Geen probleem, vertel ons iets meer over jezelf en we matchen je met de ideale gesprekspartner. We zetten steeds in op de sterktes van onze experten, zodat jij tijdens het spreekuur de juiste ondersteuning krijgt.

Magazine

Bekintex

Bekintex laat ideeën van medewerkers niet liggen

Bekintex startte in 2018 met het innoveren van haar arbeidsorganisatie. Binnen de branderafdeling werd zo een doelgericht team gebouwd. Mét resultaat.

x

een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.