Context

ESF lanceerde in 2021 een experiment waarbij drie trajecten van leiderschap worden aangeboden aan leidinggevenden (en hun team):

  • Het traject Gedeeld leiderschap
  • Het traject Motiverend leiderschap
  • het Reguliere traject

Deze trajecten worden geïmplementeerd in een 20-tal bedrijven. Samen met een team onderzoekers wordt wetenschappelijk nagegaan wat de impact is van de diverse trajecten op de motivatie en autonomie van de medewerkers.

Fit for the future

Agoria is promotor van het project en werkt voor de opbouw en implementatie van de leiderschapsontwikkelingstrajecten samen met experten die werken vanuit een wetenschappelijke onderbouw. Workitects, neemt samen met Leading Insights (KU Leuven) het traject Gedeeld Leiderschap voor zich. De andere experten zijn: Impetus Academy (motiverend leiderschap) en Mercuri Urval (regulier traject). Vanuit de resultaten van het onderzoek, aangevuld met ondersteunende ‘tools’, wil het partnerschap tussen ESF, Agoria en experten organisaties op weg zetten om leiders te ontwikkelen ‘fit for the future’.

 

 

Magazine

x

een IAO opleiding op maat bij Unizo

Unizo kwam bij Workitects aankloppen voor een opleiding op maat voor hun HR-adviseurs. Lees hier het interview met enkele deelnemers.

inspiratienota

8 verandertrajecten binnen woonzorgcentra

Acht woonzorgcentra delen hun verandertraject aan de hand van hun doelen, realisaties en toekomstplannen.

x

Aan het woord: Frank De Craecker

Onze collega Frank De Craecker sprak met ESF Vlaanderen over innovatieve arbeidsorganisatie en het belang van structuurontwerp. Ontdek hier het hele interview.

w

Recept voor werkbaar werk

Ontdek hier het recept voor een werkbare job met verantwoordelijkheden, leermogelijkheden en een goede teamsamenwerking.

x

Aan het woord: Lieven Eeckelaert

Onze collega Lieven Eeckelaert sprak met Fevia over de digitalisering in voedingsfabrieken en welke impact dit heeft op de werkvloer en de jobs. Ontdek hier het hele interview.

x

Aan het woord: Marijke Dobbels

Marijke Dobbels, directeur van woonzorgcentrum Van Zuylen, vertelt over haar ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie en de ondersteuning voor leidinggevenden in hun veranderende coachende rol.

wzc

5 Tips om met zorg te organiseren

Ben je er ook van overtuigd dat het in jouw woonzorgcentrum anders kan en moet? Hoe pak je een veranderproces binnen de zorg het best aan? In dit artikel delen we 5 tips om met zorg te organiseren.

digital

Digitaliseren doe je samen

Lieven Eeckelaert maakt een aantal mensgerichte kanttekeningen bij digitale transformaties in productiebedrijven.

Implementatie van structuur

Obstakels voorkomen bij de implementatie van een structuur

QRM geeft een heel duidelijk idee over hoe je je organisatie moet ontwerpen, maar bij de implementatie kan je als organisatie toch verschillende obstakels tegenkomen. Leer hier hoe je die obstakels kan voorkomen.

Doorlooptijd verkorten

Hulpmiddelen voor een korte doorlooptijd

QRM focust op het bereiken van doorlooptijdverkorting door orderstromen op te splitsen en geïntegreerde teams te creëren. Maar hoe pas je een integrale verandering toe in je organisatie om de doorlooptijd te verkorten?